Avenida Paseo de la Reforma

Reforma er en bred vej, der går langs den vestlige side af den store park Bosque de Chapultepec, gennem den nordlige del af parken og nordøstpå forbi det historiske centrum. Fra slottet i parken er der en fin udsigt til et stykke af vejen. Vi går på den ad flere omgange på den strækning, der går fra parken til det historiske centrum. 

Her ligger der en del skyskrabere, som huser en række kendte internationale firmaer og hoteller – vi kan se nogle af dem fra vores køkkenvindue, og BBVA-bygningen er et fint pejlemærke, hvis vi skal finde den rigtige retning i forhold til vores lejlighed. På vejen op til det historiske centrum kommer man igennem en flot stor rundkørsel, hvor der i midten er en stor statue – El Ángel de la Independencia – til minde om uafhængighedskrigen. De er desværre ved at restaurere den, da vi er her, så den er mere eller mindre dækket af stillads. Da byens fodboldhold bliver mexicanske mestre, kan vi læse os til, at det er her, bilerne samles for at fejre det. Vi er ikke deroppe, men vi undrer os over de mange dyttende biler, som vi tydeligt kan høre i lejligheden.

Det er meget sjovt at gå turen, da man her virkelig får fornemmelsen af storby, men der er ikke så meget Mexico over det. På et tidspunkt kommer vi forbi fire-fem Starbucks inden for nogle få hundrede meter.