Ankomst

Vi lander i Mexico Citys lufthavn onsdag den 14. april 2021 kl. 4.30 om morgenen efter at have været omkring 24 timer undervejs. Vi skal igennem immigrationen, inden vi kommer frem til bagagebåndet, og vi er lidt spændte på, hvor meget de vil spørge om, da reglen er, at man skal kunne fremvise en returbillet eller en billet til et andet sted ud af landet – vi har ikke nogen af delene. Vores pas giver os ret til 180 dages visumfrit ophold, og vi har printet dokumentation for, at vi har en lejlighed i otte uger, og så håber vi på, at vi kan snakke os fra resten, da man jo ikke rigtig kan planlægge så meget i øjeblikket. Der er nu slet ingen problemer – vi bliver kun spurgt om, hvor mange dage vi planlægger at blive, og det er det.

Da vi kommer frem til bagagebåndet, er vores kufferter allerede kommet, og de står på gulvet, hvor noget lufthavnspersonale passer på dem, til vi kommer. Da vi kommer ud i forhallen, henvender vi os til et af taxaselskaberne, da man betaler en fast pris, alt efter hvilket område man skal til. Man betaler på forhånd og får en kvittering, som skal afleveres til taxachaufføren, så der er ingen risiko for at blive snydt. Inden vi forlader lufthavnsbygningen, hæver vi nogle kontanter og køber noget vand hos 7-Eleven.

Turen ind til vores lejlighed tager ca. 20 minutter. Det er meget tidligt om morgenen, og der er meget lidt trafik. Det er stadig mørkt, og vi kan ikke se særlig meget af byen, som slet ikke er vågen endnu. Vi når frem til lejligheden, og efter at have ringet på et par gange får vi vækket vagten, som lukker os ind. Nøglen finder vi i et lille nøgleskab ved siden af døren til lejligheden. Klokken er efterhånden blevet 6.00, og vi går i seng og sover nogle timer, inden vi går ud og spiser morgenmad.