Avenida Amsterdam – Hipódromo

Avenida Amsterdam

Alle anbefalinger går på, at vi skal bo i områderne Condesa eller Roma, så derfor lejer vi en lejlighed på Amsterdam, som ligger lige i midten af disse to områder. Det viser sig, at området hedder Hipódromo og består af Amsterdam og vejene syd herfor. Grænserne er nu lidt flydende, og mange af butikkerne og restauranterne her skriver, at de ligger i Condesa.

Amsterdam er ellipseformet, så hvis man går langs hele vejen, kommer man tilbage til udgangspunktet, hvilket tager ca. en halv time. Hele vejen er der en midterrabat med en sti, som er omkranset af store træer, og der er hele dagen en livlig trafik af gående, hundeluftere og løbere. I midten af den ellipse, der udgør Amsterdam, ligger den hyggelige Parque Mexico, som især i weekenden er meget besøgt.

Vores område er omkranset af nogle ret store veje med en del trafik, og der går også en enkelt lidt bredere vej på tværs – Avenida Sonora – men lige så snart vi drejer ind på Amsterdam, er det som at komme ind i en oase. Der er meget lidt trafik, og de biler, der er, kører meget langsomt. Der er fyldt med grønne træer og buske, og der er mange forskellige sorter, så det virker ikke specielt friseret. De mange træer hjælper også i forhold til varmen – det føles altid, som om temperaturen falder et par grader, når vi kommer ind i området, eksempelvis ude fra de lidt større veje. Der er rigtig mange restauranter og caféer, som alle har borde ude på fortovet og gaden, og stemningen minder lidt om nogle af de hyggeligste områder i Paris. Vi får indtryk af, at bordene ude på vejen, hvor man har inddraget nogle parkeringspladser, er en midlertidig løsning. Det skyldes, at man grundet COVID-19 har villet begrænse servering indenfor.

Vi er virkelig glade for, at vi bor i netop dette område – vi havde overhovedet ikke forestillet os, at vi ville finde sådan et sted i Mexico City. Her er trygt, stille og roligt og utrolig grønt. Det eneste, der irriterer os lidt, er de mange hunde, da de larmer rigtig meget. Det er vores indtryk, at nogle af dem bliver lukket ud på altanen, mens ejeren er på arbejde, og så får de lov at gø i lang tid ad gangen. Vi er også på restaurant flere gange, hvor nogle hunde gør af alle, der kommer forbi, uden at ejeren siger noget som helst.