Coyoacán

La Casa Azul ligger i den rigtig hyggelige bydel Coyoacán, hvor også russeren Lev Trotskij boede, indtil han blev myrdet samme sted. Frida Kahlo og Diego Rivera hjalp ham med at søge asyl i Mexico, og han og Frida Kahlo havde efterfølgende en affære.

Efter besøg på museet går vi en tur i området sammen med Sal, hvilket er rigtig hyggeligt. Mange tager på udflugt til denne bydel i weekenden, da her er meget fredeligt og kønt – Sal fortæller, at han og kæresten ofte tager hertil for at slappe af. Her ligger en flot park, Jardín Hidalgo, ved siden af kirken Parroquia San Juan Bautista Coyoacán. I parken er en statue med to coyotes (prærieulve), som byen er opkaldt efter; vi må dog nøjes med at kigge på parken udefra, da den er spærret af på grund af COVID-19. Vi besøger kirken, som har et virkelig flot loft – kuplen på kirken blev i øvrigt beskadiget under jordskælvet i 1985 og er ikke siden blevet repareret.

Vi sætter os på en restaurant ved siden af parken, og Jens Peter og Hanne får et glas hvidvin og Sal en kop kaffe. Vi har det hyggeligt, og vi beder Sal overveje, om han kan være interesseret i at køre os til Oaxaca, når vi skal videre dertil om små fire uger.