Sikkerheden i byen

Inden vi kommer til Medellín, har vi læst en del om, at vi skal passe på vores ting, når vi går rundt i byen, så vi tager vores forholdsregler. Vi tager kun ét kreditkort med os, når vi går ud, og har heller ikke alt for mange kontanter med os. Vi har også altid nogle løse penge i lommen, så vi ikke har alle kontanter samlet et sted, men vi har nu altid vores mobiltelefoner med og tager dem også frem og tager billeder, når vi har lyst til det. Efter lidt tid tager Jens Peter også det store kamera med, når vi tager på tur. Vi føler os trygge i vores område og har ingen problemer med at gå hjem om aftenen, hvor der er masser af folk på gaden, men vi går heller aldrig sent hjem. Vi oplever ikke på noget tidspunkt noget, der får os til at føle os utrygge.

Jens Peter er medlem af to expat-grupper på Facebook, og især den ene har mange opslag, som har fokus på alle de negative ting i Medellín, og den giver et meget dårligt indtryk af colombianerne – administratoren af denne gruppe er den værste. Der bliver advaret meget imod eksempelvis at tage sin mobiltelefon frem, når man er ude, men vi ser hele tiden colombianere med telefoner både på gaden og i metroen, så det kan vi ikke rigtig forstå. På et tidspunkt er der en, der spørger, om man kan anbefale et sted, hvor man kan sidde og arbejde, og straks er svaret, at man aldrig må tage sin pc med ud af lejligheden, for så bliver den stjålet. Vi ser mange folk sidde med deres pc på caféer hver eneste dag, eksempelvis på Pergamino. Det er typisk amerikanere, der pisker en stemning op, og vi forstår ikke rigtig, hvorfor de bosætter sig i Colombia, når de nu synes, at det hele er så forfærdeligt. Jens Peter ender med at melde sig ud af den ene gruppe, da stemningen simpelthen er for negativ.

En af grundene til, at der er dårlige historier i omløb, er desværre, at mange af dem, der kommer til Medellín, er mænd, som er ude efter billige piger – disse expats bliver kaldt sexpats. Der er en del prostituerede i festområdet omkring Parque Lleras, da det er her, de hvide mænd går i byen. Der har været nogle tilfælde, hvor disse mænd bliver rullet, når de går sent hjem i en brandert, og der har også været et par tilfælde, hvor mænd er blevet dræbt oppe på et hotelværelse, da den prostituerede har åbnet døren for nogle, som kommer efter aftale for at røve hendes kunde. Det er jo heldigvis ikke et miljø, vi færdes i.