El Museo Casa de la Memoria

Museet El Museo Casa de la Memoria ligger i bydelen Buenos Aires og blev bygget i 2006. Formålet er at dokumentere og forstå den væbnede konflikt mellem guerillaen og narkokartellerne og den vold, der i mange år var en del af hverdagen i Medellín og i Colombia. Formålet er også at mindes alle dem, der blev såret, dræbt eller forsvandt.

Vi får en kort introduktion til museet, da vi er på en guidet gåtur med Mauricio i området, og er enige om at komme tilbage, så vi kan gå lidt mere i dybden. Vi tager derop en tirsdag, ugen før vi skal rejse. Normalt har museet lukket om mandagen, men da mandagen i denne uge var en helligdag, er lukkedagen udskudt til om tirsdagen, så vi må gå igen.

Vi tager herop igen om lørdagen, og denne gang lykkes det at komme ind. Museet er ikke ret stort, og en stor del af udstillingen består af en række lystavler, som er opdelt i årstal, og så kan man finde frem til en masse avisartikler om alle de ting, der er sket i henholdsvis Colombia, Antioquia (den stat, hvor Medellín ligger) og Medellín. Desværre er alt skrevet på spansk, men man får alligevel et godt indblik i, hvor forfærdeligt det har været, og hvor mange der er døde. Det lykkes også Hanne at finde et par artikler om nogle af de ting, vi har hørt om, bl.a. bilbomben i Parque Lleras i 2001. Derudover er der nogle skærme med små film, hvor forskellige mennesker fortæller om deres oplevelser, og disse er heldigvis tekstet.