Museo el Castillo

El Castillo er et lille slot, der er bygget af en privatperson, og som aldrig har været beboet af nogen kongelige. Det ligger i vores område El Poblado, og vi vælger at gå derud, da det ikke ser ud til, at der er særlig langt. Det går dog ret stejlt op ad bakke det meste af vejen, så vi er helt færdige, da vi når frem, og starter med at drikke en kold cola.

Slottet blev bygget i 1930 af José Tobón Uribe og blev købt af tekstilmanden Diego Echavarría Misas i 1943. I 1971 blev han kidnappet, og da man nægtede at betale løsepenge, blev han dræbt. Hans kone, som oprindeligt kom fra Tyskland, donerede kort tid efter slottet til byen Medellín, og i dag fungerer det som museum. Det er et sødt lille slot, og især haven er rigtig smuk med en flot udsigt over Medellín. Vi bruger tid på at gå rundt i haven, der har mange flotte planter og blomster, som vi ikke har set før, og vi ser også flere kolibrier. 

Da slottet åbner for en rundvisning, går vi med ind, men guiden taler kun spansk, så det får vi ikke så meget ud af. Hun er sød at kalde på en kollega, og så får vi lov at gå alene rundt, når bare vi lover ikke at tage billeder indenfor.