Vores lejlighed

Vi ankommer til vores lejlighed mandag den 11. januar 2021 og bliver afleveret lige ved døren af den chauffør, som hentede os i A Coruña – vi har booket firmaet mydaytrip.com til turen. Det er en køretur på tre timer, og vi har en fin tur. Vi er lidt spændte på, om vi vil blive stoppet på vejen, da der stadig er restriktioner i forhold til at krydse A Coruñas bygrænse, men vi bliver ikke stoppet og krydser også grænsen til Portugal uden problemer. Der er en tidsforskel på en time i forhold til Spanien, så vi er fremme kl. 13 lokal tid. Vores vært Josefa er ikke selv i byen, så vi bliver taget godt imod af en sød ung kvinde, som hedder Carla, og hun viser os lejligheden og fortæller lidt om byen.

Vores lejlighed ligger på Praça do Coronel Pacheco nr. 70, 2. sal, og der er elevator i ejendommen. I Danmark ligger lejlighederne på hver etage normalt placeret til højre og venstre i forhold til facaden, hvilket betyder, at de fleste lejligheder altid har vinduer ud til begge sider af bygningen. Sådan er det ikke i vores ejendom. Når man kommer ud af elevatoren, ligger vores lejlighed til højre, hvilket betyder, at den ligger med vinduer ud til bagsiden af bygningen, mens naboen har vinduer til forsiden af bygningen. Det betyder, at vi har udsigt ud over byen, hvilket er dejligt.

Man kommer ind i en dejlig stor entre, og fortsætter man lige ud, kommer man ind i stuen. Der er en sofa til højre, et møbel med fjernsyn til venstre og et rundt spisebord med fire stole henne ved vinduet. Sofaen bliver hurtigt fast læseplads for Hanne, og Jens Peter får en god arbejdsplads henne ved vinduet. Vi fjerner nogle af de ting, der står rundt omkring, og pynter op med de ting, vi har købt i Granada og A Coruña, og får hurtigt en rigtig hyggelig stue.

Til venstre for stuen ligger soveværelset, som også har vinduer ud til bagsiden af bygningen, og det har en fin størrelse med et stort garderobeskab og en lille altan. Der er skodder for vinduerne, så solen kan holdes ude om sommeren. Badeværelset har en god størrelse med en stor bruseniche, og bidet er der også. Da vi lejede lejligheden, var der kun billede af ét soveværelse, men det viser sig, at der er et lille ekstra værelse med to enkeltsenge uden vinduer – vi bruger det mest til opbevaring af bl.a. vores kufferter. Grunden til, at det ikke vises på billederne, er, at lejligheden så vil have seks sovepladser, når sofaen tælles med, og man ønsker kun at leje ud til fire personer ad gangen, fortæller Carla.

Køkkenet ligger til højre for stuen, og det har en rigtig fin størrelse og er noget større end de andre steder, vi har boet. Der er en fin vaskemaskine, men ingen opvaskemaskine, så opvasken må klares i hånden. Det vænner vi os nu hurtigt til, og vi lærer at sætte pris på et opvaskestativ. Køkkenet er veludstyret, der er nogle rigtig gode gryder, og der er mange af dem. Der er til gengæld ikke rigtig nogen knive, så vi køber en kødkniv, en brødkniv og en kartoffelskræller. Det lykkes os også at finde en beholder, der kan bruges som meljævner, hvilket vi ikke fandt i A Coruña. Ovnen har kun en rist og ingen plader, hvilket gør det lidt besværligt at bage.

Vi bliver rigtig glade for at bo i lejligheden, og den har en perfekt indretning og et godt køkken, hvilket jo desværre viser sig at være vigtigt, da vi grundet lockdown kommer til at tilbringe rigtig meget tid hjemme. Udlejeren hedder Josefa og bor med sin mand i Luxembourg, og hun er meget servicemindet og svarer hurtigt på vores henvendelser – Jens Peter synes dog, at hendes mail er lige lovlig lange indimellem. Da vi kommer, står der en skål med mandariner, en flaske hvidvin og en flaske portvin samt et simkort fra telefonselskabet MEO med 30 dages betalt telefoni og data. Da vi har boet her ca. halvdelen af tiden, får vi en flaske vin fra Luxembourg og en æske fyldte belgiske chokolader.

Det eneste minus er vores overbo. Her er desværre meget lydt, og især kvinden ovenpå taler meget højt og også meget længe, hvilket i lange perioder er temmelig generende. De støvsuger gerne sent om aftenen, og det virker også til, at der flyttes rundt på tingene. Det mest irriterende er, når de taler med nogen online, lyder det til, hvilket giver en irriterende høj computerstemme samt en vældig festlig snak fra overboerne, og dette sker typisk omkring midnat. Naboen i stuelejligheden har en hund, som bliver lukket ud i haven i tide og utide, og som gør af alting, hvilket også er irriterende. Det ville nok ikke have betydet så meget, hvis vi ikke havde været så meget hjemme.