Afrejse

Vi er helt enige om, at vi ikke har lyst til at blive i Europa og så vidt muligt gerne vil tilbage til Sydamerika. Der er imidlertid stadig lukket for turister, så umiddelbart er Mexico det bedste bud, da der ikke er nogen restriktioner i forbindelse med indrejse – der er ikke krav om PCR-test og ingen krav om isolation. En anden fordel er, at man efter 14 dages ophold i Mexico har tilladelse til at rejse til USA. Så vidt vi kan læse os til, er både butikker, restauranter og seværdigheder åbne, men vi trækker vores beslutning så længe som muligt, da vi ikke vil risikere, at Mexico pludselig lukker ned. 14 dage før booker vi dog billetter til Mexico City og finder en lejlighed via Airbnb.

Vi skal flyve fra Madrid tirsdag den 13. april 2021 kl. 23.40, og vi skal være ude af lejligheden i Porto senest kl. 12.00 – vi har aftalt med Josefa, at vi bare skal aflevere nøglen i postkassen. Vi har besluttet at booke en chauffør gennem mydaytrip.com, som vi også brugte, da vi kørte fra A Coruña. Hvis vi havde valgt at flyve fra Porto til Madrid, skulle vi dels frygtelig tidligt op, dels skulle vi fremvise en PCR-test. 

Vi bliver hentet kl. 11.00 ved vores gadedør, og pudsigt nok er det den samme chauffør som sidst. Vi forlader Porto i regnvejr, men har en behagelig køretur. Vi er lidt spændte, da vi skal krydse grænsen til Spanien, da den p.t. er lukket, medmindre man har et anerkendelsesværdigt ærinde. Vi har printet alle papirer, der viser, hvor vi skal hen, og chaufføren har også en stak papirer klar, men det viser sig at være nok med en forklaring, og så skal vi bare vise vores pas. 

Efter seks timer kommer vi frem til Madrid lufthavn, og på grund af tidsforskellen er klokken blevet 18. Vi skal vise vores boardingpas for at komme ind i lufthavnen, som i øvrigt er stort set tom. Vi kan først aflevere vores bagage kl. 19.30, så vi tager en burger på McDonald’s, da der ikke er så meget andet åbent. Efter aflevering af bagage kommer vi ind i et område, hvor alt stort set er lukket, så vi ender på en anden McDonald’s. Vi går ud til gaten omkring kl. 22, og det viser sig, at vi skal med et tog derud. I denne del af terminalen er der flere åbne restauranter og butikker, men nu har vi jo spist, så vi sætter os bare i gaten efter at have brugt vores sidste euro på to kæmpe Toblerone. Flyet afgår planmæssigt kl. 23.40.