Foz do Douro

Douro-floden har sit udspring i Spanien, løber gennem Portugals vindistrikt, gennem Porto og derefter ud i Atlanterhavet. Området ude ved Atlanterhavet hedder Foz do Douro og er bl.a. kendt for sine gode fiskerestauranter, men det får vi ikke så meget glæde af.

Den 13. februar er det fantastisk vejr, og der er virkelig forår i luften. Vi beslutter os for at gå ud til Foz do Douro, og vi går langs floden hele vejen derud – vi køber et par busbilletter i en kiosk på vejen til hjemturen. Der er helt vindstille, og det er en virkelig smuk tur. Vi bliver derfor noget overraskede, da vi nærmer os og kan se, hvordan enorme bølger vælter ind – og der er stadig ingen vind. Molerne er spærret af, men vi sætter os og nyder synet af, hvordan vandet vælter ind over det lille fyrtårn. Vi fortsætter et stykke ud langs havet og tillader os til sidst at slappe lidt af på en bænk, selvom det ikke er tilladt. Vi har på det tidspunkt gået 11 km, og eftersom det ikke er muligt at komme på toilettet, beslutter vi os for at tage en bus hjem.

Vi besøger området endnu engang på et senere tidspunkt. Denne gang tager vi metroen derud til et område nord for floden og går sydpå langs vandet. Vi kommer forbi et par strande, køber en is og ser også et par surfere. Der er mange ude for at nyde det gode vejr, og et sted har flere mænd samlet sig på stenene for at spille kort – det ser hyggeligt ud. Vi kommer forbi den kendte Pérgola da Foz, som er ved at blive restaureret, sætter os på den samme bænk som sidst og tager derefter en bus hjem.