Byens kirker

Byens kirker holder åbent under lockdown, så vi får besøgt nogle stykker. 

En af de første dage besøger vi Igreja do Carmo, hvor facaden på højre side af kirken er beklædt med fine blå kakler. Der er egentlig tale om to kirker, Carmo og Carmelitas, som er adskilt af et meget smalt hus – vi køber billetter, så vi kan besøge dette lille hus. Vi får også mulighed for at se nogle værelser bag ved kirkerummet.

For at besøge Igreja de Santo Ildefonso skal man først ned ad den bakke, vi bor på, og derefter op ad en anden stejl bakke. Der er et rigtig flot kig op til kirken, når man står nede for enden af rådhuspladsen, Praça da Liberdade, og facaden på kirken er beklædt med smukke blå kakler. Den har to fine klokketårne, og kirkerummet er også rigtig fint.

Byens domkirke hedder Sé do Porto og ligger på en bakke tæt på floden. Når man går rundt i de små gader, kan man tydeligt se facaden med det flotte rosenvindue, og der er en stor plads foran kirken, hvor der er en flot udsigt til floden.

En af de mest kendte kirker i byen er Igreja dos Clérigos, da det ikoniske klokketårn, som er 75 m højt, kan ses over det meste af byen. Det er muligt at gå op i tårnet, men det fravælger vi nu – vi nøjes med at se kirkerummet, som er virkelig flot.

En dag, vi går op til Praça da República, fortsætter vi længere ud og kommer til kirken Igreja da Lapa, og vi beslutter os for at besøge kirkegården. Der er mange fine gravmonumenter og -mausoleer, og træerne er ved at springe ud, så der er fin forårsstemning.