Byens pladser

Praça da Liberdade er byens største og vigtigste plads, og den ligger i hjertet af Porto. I den ene ende af pladsen ligger byens rådhus, Câmara Municipal do Porto, og i denne ende af pladsen omkranses den af boulevarderne Avenida dos Aliados, hvor der ligger mange smukke bygninger. Der ligger også en metrostation, og mange af byens busser har endestation her. Pladsen er enorm, og her er det tydeligt at se, hvor få mennesker der bevæger sig ud under lockdown. 

Bag ved rådhuset ligger supermarkedet Froiz, og her er en lille hyggelig plads, Praça da Trindade, hvor vi et par gange sætter os på en bænk med en sodavand, efter det er blevet tilladt. På den ene side af pladsen ligger et hospital. Vi krydser ofte denne plads, når vi skal ind i den østlige del af centrum med den store gågade.

En af de kønneste pladser i byen er Praça de Carlos Alberto, som ligger tæt på vores lejlighed. Vi går til højre ud ad vores gadedør og derefter til højre og forbi caféen Nicolau. 

Fortsætter vi derefter videre, kommer vi til pladsen foran universitetet, Praça de Gomes Teixeira, som også er en køn plads. I forlængelse heraf kommer en lille park, Jardim de João Chagas. 

Vest for disse to pladser ligger et stort hospital, og foran det ligger en lille hyggelig have, Jardim de Carrilho Videira. Går man videre mod nordvest, hvad vi gør, når vi skal handle i Mercadona, kommer man til en meget stor rundkørsel med en stor plads i midten, Rotunda da Boavista – her sætter vi os en enkelt gang. Ud til pladsen ligger koncertsalen Casa da Música.