Teatro Colón

Vi køber billetter til en rundvisning i Buenos Aires’ smukke operahus Teatro Colón, som huser operaen og balletten. Vi er derinde i god tid inden rundvisningen og tager lidt at drikke og en medialuna i teatrets café. 

SalenTeatro Colón stod færdigt i 1908, har plads til 3.487 tilskuere, heraf 1.000 ståpladser, og skulle være det operahus i verden, der har den bedste akustik. Det er af National Geographic udråbt til at være et af de ti bedste operahuse i verden. Teatret blev restaureret fra 2006-2010 og var i denne periode lukket for publikum, og resultatet er en virkelig smuk bygning, hvor især Salón Dorado er imponerende flot. 

Teatret ser ikke voldsomt stort ud udefra, men der er tre underjordiske etager, hvor der arbejdes med scenedekoration, kostumer og andet, og der er 1.500 mennesker, som går på arbejde her hver dag. Denne del af teatret får vi dog ikke mulighed for at se.

Vi slutter af med et besøg på en af balkonerne, så vi kan se den smukke sal. De er ved at afholde lysprøver, så her er temmelig mørkt, og vi kan ikke se så meget. Heldigvis tænder de lysene, lige inden vi skal gå, så vi er heldige at få det hele med, og det er virkelig et imponerende flot rum. Guiden fortæller, at det originale auditorium havde otte loger med metalgitre og en separat indgang, så de sørgende stadig kunne deltage i forestillinger, men forblive ude af syne for offentligheden.

Efter rundvisningen går vi hen på Petit Colón tæt på teatret, hvor vi får et glas hvidvin; en restaurant, som ligeså godt kunne ligge i Paris.