Patagonien

Patagonien, Argentina og Chile, Sydamerika

Lige siden vi på vores spanskkursus i Danmark lærte at sige: “Ushuaia es la ciudad más al sur del mundo” – “Ushuaia er verdens sydligste by” – har vi snakket om, at den skulle på vores Verdenstur-liste. Nu er vi i Buenos Aires med direkte fly til Ushuaia hver dag, så vi besøger selvfølgelig byen ved verdens ende. 

Vi flyver til Ushuaia mandag den 12. december, og her har vi tre overnatninger på hotellet De Los Andes. Det er en flyvetur på 3,5 time, og vi rejser fra Buenos Aires i 35 graders varme og lander i Ushuaia, hvor termometeret siger 10-15 grader om dagen; vi har på forhånd booket tre udflugter gennem Viator. Torsdag den 15. december flyver vi lidt nordpå til byen El Calafate; en flyvetur på en time og 20 minutter. Her har vi to overnatninger på Michelangelo Hotel Calafate og har bestilt en enkelt udflugt på forhånd, også gennem Viator. Vi flyver retur til Buenos Aires lørdag den 17. december og er klar til VM-finalen i fodbold om søndagen.

Både Ushuaia og El Calafate ligger i Patagonien, som er en geografisk region, der omfatter den sydlige ende af Sydamerika, og som både dækker Argentina og Chile. Patagonien er kendt for sin storslåede natur med bjerge, søer, fjorde, tempererede regnskove og gletsjere i vest og ørkener og stepper mod øst.