Byens parker

Parkerne i Buenos Aires

Buenos Aires har mange flotte og hyggelige parker, og de fleste ligger i Palermo, som grænser op til Recoleta. Over tid besøger vi en del af dem og går enten dertil eller tager metroen til Plaza Italia og går derfra.

Jardín Botánico Carlos Thays (botanisk have) ligger ud til Av. Santa Fe, tæt på Plaza Italia. Det er en forholdsvis lille park, men her er meget hyggeligt med fine træer, blomster og springvand. Lige ved siden af ligger Ecoparque Buenos Aires, som tidligere har huset byens zoologiske have, men nu kaldes en økopark. Den er rigtig hyggelig, og her er stadig lidt dyr, men det bliver desværre et kort besøg. De lukker tidligt, da der er fodboldkamp, så vi bliver gennet ud.

Parque El Rosedal (rosenhaven) ligger lidt nord for botanisk have og økoparken og er en rigtig smuk park. Vi kommer lige sidst på sæsonen, men her er stadig mange flotte roser. I den østlige af dette parkanlæg finder man Jardín Japonés (den japanske have), som er meget populær med mange besøgende. Det er den eneste park, hvor man skal betale entré. Her er japanskanlagte haver og fine røde broer, og her er i det hele taget rigtig hyggeligt.

På pladsen Plaza de las Naciones Unidas, tæt på Museo Nacional de Bellas Artes, finder man den smukke skulptur Floralis Genérica lavet af arkitekten Eduardo Catalano. Denne blomst åbner sig hver morgen og lukker til igen om aftenen. Derudover kommer vi på vores mange gåture forbi mange mindre parker og pladser.