Butikkerne

Butikkerne i Buenois Aires

Vi får vasket tøj én gang om ugen hos Lavandería French til 20 kr. pr. maskine. Det er ikke altid til at vide, om vi skal betale for en eller to maskiner, da det afhænger af, hvem vi bliver betjent af. Vi ender nu med at snakke hyggeligt med hende, der er dyrest at handle med; godt nok kun på spansk. Hanne bliver klippet en enkelt gang til 80 kr., og vi køber simkort hos Claro, hvor vi selv kan forny med kreditkort efter 30 dage. 

De fleste tøj- og skobutikker ligger på eller i gaderne omkring Av. Santa Fe, og vi får begge købt sandaler, og Hanne køber nogle bluser. Det lykkes ikke Jens Peter at finde kortærmede skjorter. Vi besøger også gågaden, der går fra Plaza General San Martín til Plaza de Mayo, men her er ikke så mange pæne butikker, et hav af souvenirbutikker og alt for mange, som tilbyder veksling af dollars til pesos. Det er lidt trættende konstant at høre på deres “Cambio, cambio, cambio” – “Veksling, veksling, veksling”. 

Buenos Aires har flere forskellige indkøbscentre, og vi ender med at få besøgt nogle stykker. Alto Palermo ligger tættest på, og Recoleta Urban Mall er heller ikke så langt væk, men trods flere besøg finder vi ikke noget i deres tøjbutikker, som vi har lyst til at købe. Alcorta Shopping ligger langt væk, men det er et lidt finere center, som er hyggeligt at gå rundt i, og Abasto de Buenos Aires ligger også langt væk, men er lidt mere lokalt og ret stort, så her kan vi godt bruge et par timer. Indkøbscenteret Galerías Pacífico ligger inde på gågaden og er rigtig flot udsmykket; her får vi en hyggelig frokost. Patio Bullrich ligger i den dyre ende af Recoleta og er også rigtig flot. 

Som i andre dele af Sydamerika støder vi også i Buenos Aires på meget små butikker, hvor man ikke kan andet end undre sig over, at de kan løbe rundt. På vej op til metroen kommer vi forbi en butik, som sælger gamle fjernbetjeninger til fjernsyn.

På Google Maps kan du finde mange af de butikker, vi besøgte i Buenos Aires.