Centro

Buenos Aires centrum

Centrum af Buenos Aires har ikke en fast defineret grænse, og en del af området, hvor hovedbanegården ligger, benævnes Retiro. Vi ser dog centrum som det område, der ligger øst for Recoleta, med Plaza General San Martín som den nordøstlige grænse og Plaza del Congreso som den sydvestlige grænse. Fra Plaza del Congreso går grænsen hen til Plaza de Mayo, idet området syd herfor hedder San Telmo. 

Inden for dette lidt skævtoptegnede område finder man den nordlige del af verdens bredeste vej Av. 9 de Julio, som er 140 meter bred og har 22 vejbaner. Her står Obelisken, hvor alle folk mødes, så snart det har noget med fodbold at gøre. Obelisken symboliserer i øvrigt ikke noget specielt og har ikke et specielt navn. Derfor hedder den bare Obelisco. Når det drejer sig om alt muligt andet end fodbold, samles folk på Plaza de Mayo. Øst for Av. 9 de Julio ligger gågaden, som går fra Plaza General San Martín til Plaza de Mayo, og vest for Av. 9 de Julio finder man den meget smukke plads Plaza Lavalle med Teatro Colón. 

Vi kommer mange gange i centrum af Buenos Aires og bevæger os på kryds og tværs både på gåben og med metro. Vores metro, linje D, har endestation ved Catedral på Plaza de Mayo, så det er meget nemt at komme herind. Linje D har også stoppested ved Teatro Colón, og skifter vi tog gangen før endestationen til linje C, kommer vi hurtigt op til Plaza General San Martín.