Malte

Malte er en restaurant og ikke mindst en ølbar, som ligger i Rúa Galera. En dag, vi kommer forbi, går vi ind og tjekker, hvad de har af øl, og kan se, at de har omkring 10-12 haner, så vi beslutter os for at følge dem på Facebook. Kort tid efter reklamerer de med musik en lørdag eftermiddag, og vi bestiller bord til frokost kl. 13. Der kommer nu først folk omkring kl. 14, men det er hyggeligt, og vi kan godt lide stedet. Vi får dejlig mad, og øllene er virkelig gode – musikken viser sig at være en dj, men det er fint nok.

Det bliver hurtigt et af de steder, hvor vi kommer allermest, da der er udskiftning af øl ret ofte. Vi har indtryk af, at de modtager en enkelt fustage af hver øl, og når den er tom, får de en ny øl. Der er stort set altid en stout, så det vælger vi oftest – på et tidspunkt får vi en 11% stout lagret på Jack Daniels whiskeytønder, og den smager mere af whiskey end af øl og slår godt.

Vi spiser kun få gange, da kvaliteten svinger lidt, alt efter hvilken kok der er på arbejde. Ambitionsniveauet er højt, men der mangler desværre lidt smag – lidt salt ville i mange tilfælde have gjort underværker. 

De har et hyggeligt lokale, men grundet coronarestriktionerne må der desværre ikke sidde så mange. Vi får efterhånden vores stamplads, som er ved et højt bord, der står i en lille gang mellem gaden og restauranten. Der kan vi sidde med vores øl og den skål chips, der altid bliver serveret, og følge lidt med i, hvem der går forbi. Vi kommer ca. tre-fire gange om ugen, men bare til en enkelt øl eller to.

Ejeren hedder Juan og er en af de få, vi møder på restauranterne i byen, der kan tale engelsk. Han skriver meget på Facebook om, hvor svær situationen med nedlukninger og restriktioner er for branchen. Han gør også meget for at overholde alle reglerne, så han har slet ikke alle de kunder, han kunne have haft. Under nedlukningen har han takeaway øl i literflasker, men det benytter vi os nu ikke af. Da han hører, vi skal til Porto, anbefaler han os at besøge ølbaren Catraio, som viser sig at ligge fem minutters gang fra vores lejlighed.