Den gamle bydel

Den gamle bydel ligger i det sydøstligste hjørne af den halvø, hvor vi bor, og den letteste vej derop er hen over Praza de María Pita, hvorefter man enten kan tage en stejl vej op eller gå op ad en række trapper – det er også muligt at tage en elevator, men det gør vi nu kun en enkelt gang. Området består af mange smalle og meget hyggelige gader, hvor der ikke er meget trafik, og der er heller ikke mange fodgængere. Det er vores indtryk, at de fleste huse er beboelse, så der er ikke mange butikker, men vi tager altid op til La Leonesa, vores skinkebutik, når der skal købes ost. En af de første gange, vi er oppe i den gamle bydel, er en søndag eftermiddag, hvor vi sætter os på en restaurant, der reklamerer med søndagsfrokost, og vi får en frygtelig masse fisk og skaldyr samt en flaske hvidvin til ikke ret mange penge. 

Vi besøger den hyggelige lille kirke Colexiata de Santa María do Campo, og vi nyder de mange fine pladser, hvoraf Praza de Azcárraga er en af de smukkeste. Her ligger den smukke kirke Igrexa de Santiago; der er også et par hyggelige restauranter, og en dag til frokost deler vi en pizza på El Cantoncillo. En anden dag spiser vi frokost på restauranten Momos, der ligger ved siden af Praza Santo Domingo, som er endnu en køn plads. Der ligger en skole, og når børnene skal hentes, står forældrene på pladsen, og ét barn ad gangen bliver sendt ud af døren. Alle børn i byen går i øvrigt med skoleuniform, og vi synes, at pigernes nederdele er lige korte nok. Endnu en køn plads er Praza Santa Bárbara, som ligger ved et gammelt kloster, og også Praza da Constitución er værd at besøge – der finder man byens ældste bygning.

Vi besøger den lille park Xardín de San Carlos, som ligger ved siden af hospitalet. I parken finder man gravstedet for General Sir John Moore, der var en engelsk general, som faldt i krigen i A Coruña, og som havde ønsket at blive begravet, hvor han faldt. Det er en hyggelig lille park, og der er en fin udsigt til havnen.