Vores dagligdag

Vi står op omkring kl. 8-8.30 og starter stille og roligt med en kop kaffe, og vi spiser altid morgenmad hjemme, da det ikke lykkes os at finde et morgenmadssted i byen; Jens Peter får som altid yoghurt med granola, og Hanne får knækbrød med brie. Hvis Jens Peter har aftaler med kunder, er det typisk om formiddagen, men det er noget nemmere nu, hvor vi er i samme tidszone som Danmark.

I starten går vi meget rundt og lærer byen at kende, vejret er rigtig godt, og vi har masser af sol, så vi ender ofte med at sætte os og spise frokost – vi ender også tit med et glas vin eller en øl senere på dagen.

En ting, vi skal vænne os til, efter vi er kommet til Spanien, er, at man skal have mundbind på både inde og ude, og at det kun er tilladt at tage det af, når man sidder ned på en bar eller restaurant. Det er irriterende, især når det er varmt, og Hanne døjer meget med duggede briller. Langt de fleste er gode til at overholde coronareglerne, og butikker og restauranter gør meget for at efterleve kravene om afstand. Nogle specialbutikker har helt lukket for, at man selv kan gå rundt, hvilket gør det lidt svært, når man skal forklare oppe ved skranken, hvad man skal have – det er de færreste, der taler engelsk. Hvad hedder eksempelvis en dåseåbner eller en forlængerledning på spansk?

Nogle uger efter vi er kommet til byen, får Hanne besøg af sin tidligere kollega Tine, som hjalp os, da vi skulle finde ud af indrejsereglerne i Madrid. Hun bor i Barcelona, men er på ferie i Galicien og har gået et stykke ad caminoen. De mødes nede i havnen på Le Tavernier til gin og tonic samt øl, og Jens Peter støder til senere, hvorefter vi alle tre går ud og spiser – det er en hyggelig aften, og Hanne har tømmermænd om lørdagen.

Vi blev vaccineret mod Hepatitis B to gange i Danmark og skal have den tredje indsprøjtning inden den 6. oktober. Isabel hjælper os med at finde en klinik, som vil hjælpe os med indsprøjtningen, men vi skal selv have vaccinen med, så vi går ned på apoteket, hvor vi bor – de vil imidlertid kun sælge den til os, hvis vi har en recept fra en læge. Vi læser os til, at vi med de to indsprøjtninger er dækket 80%, og da vi i forvejen er vaccineret mod Hepatitis A, vælger vi ikke at gøre mere ved det. Så må vi løse det, næste gang vi kommer til Danmark. 

Vi handler hver dag, da vi skal have vand slæbt hjem, eftersom vandet i hanen smager rigtig meget af klor. Det kan sagtens bruges til madlavning, men som drikkevand duer det ikke. Vi laver aftensmad flere gange om ugen og nyder det især i starten, efter at vi i Granada ikke lavede mad i et halvt år. Vi får også bagt både brunsviger, boller og kanelsnegle. 

Efter et stykke tid i byen bliver vi enige om at udvide vores ophold med to måneder, så vi kan få julen med, da vi føler os rigtig godt hjemme. Vi fortsætter med at gå ture hver dag, og medmindre vi går efter noget specielt, står valget ofte mellem, om vi skal gå ned til havnen, stranden eller en tur op i den gamle bydel. Vi spiser stadig frokost ude nogle dage hver uge, og vi begynder at have vores stamsteder, herunder Malte, hvor vi tit tager en øl.

Når vi går ud om aftenen, er det altid på et tidspunkt mellem tirsdag og lørdag. De fleste spaniere går nemlig ud og spiser en stor frokost om søndagen, så mange restauranter har lukket søndag aften, og mandag er der også typisk lukket. Ca. hveranden uge er vi om søndagen på Skype med Niels, Cilene og Cecilie. Det lykkes os i øvrigt at få refunderet vores flybilletter til Panama City, hvad vi ikke helt havde turdet håbe på.