Den øvrige del af A Coruña

Området nord for den gamle bydel og vores område hedder Monte Alto, og vi går typisk igennem, når vi enten er på vej ud til den nordligste spids eller på vej tilbage, da vi altid tager kystvejen den ene vej. I den østlige del af dette område ligger kirkegården Santa Amaro, som vi besøger en dag, og den har et fint kig til havet. Man finder også den lokale politistation i området.

Hvis man går sydpå, kan man vælge at gå ned til lystbådehavnen og følge vandet rundt; på vejen kan man gå ind i den lille park Xardíns de Méndez Núñez, hvor der er en fin pavillon, og der er også et bed, hvor man skriver dags dato med planter, hvilket vil sige, at det plantes om hver dag. Fortsætter man et pænt stykke længere ud, kommer man til varehuset El Corte Inglés.

Man kan vælge andre veje sydpå, da der er mange, der går parallelt med hinanden – den bredeste hedder Rúa San Andrés, og den kommer man til, hvis man går til venstre efter vores lille torv; der kommer man forbi caféen Universal, og længere inde ligger Sixt. En anden gade fører til den keltiske ølbar og til den store Gadis, og der kan man fortsætte ad en hyggelig lille gågade, hvor vi bl.a. finder den butik, hvor vi køber vores lampe; man kommer også hen til et lille torv, hvor vi spiser frokost et par gange.

Følger man Strøget sydpå, kommer man forbi den store obelisk, og derefter kan man dreje ind på en lille hyggelig plads, hvor vi får frokost nogle gange, bl.a. ostetallerken på Alameda. Fortsætter man, kommer man til Praza de Lugo med de mange butikker og den flotte markedshal, hvor vi køber fisk. Derefter kommer der flere indkøbsgader, og her får Jens Peter købt en efterårsjakke. En enkelt gang går vi helt ud til den flotte park Parque de Santa Margarida, hvor operaen ligger ved siden af – det går pænt op ad bakke, men der er også en fin udsigt. 

Generelt kan man sige, at byen har en god størrelse, at den er rimelig provinsiel, at de turister, der kommer, primært er fra det øvrige Spanien, og at meget få taler engelsk, selvom de arbejder i servicesektoren. Der er en del tomme og faldefærdige huse rundt omkring, når man kigger efter, så byen har nok også været ramt af den generelle krise i Spanien de senere år, men ellers virker byen ikke speciel fattig.