Westport og Pancake Rocks

Fredag den 15. december starter vi dagen med at få rigtig god morgenmad på hotellet og kører derefter ned til den smukke sø Lake Rotuiti, som ligger tæt ved. Vi fortsætter vestpå, gør holdt et par steder og kommer til byen Westport, som ligger helt ude ved kysten; her får vi kaffe og kage på den hyggelige café Pr’s Café & Restaurant. Vi kører ud til det lille fyrtårn Cape Foulwind Lighthouse, hvor vi går en tur, og kører derefter mod syd langs kysten. Det er en smuk tur, og vi holder ind et par steder for at nyde udsigten.

På et tidspunkt ser vi et skilt til Pancake Rocks, og vi vælger heldigvis at stoppe, for det er en stor oplevelse. Det er en samling af 30 millioner år gamle klipper, der blev dannet som lag på havbunden og til sidst rejste sig under seismisk påvirkning. Siden da har vand, vind og salt konstant eroderet de blødere lag og efterladt en 'pandekage'-stak af hårdere kalksten, og man kan gå ad en sti langs de flotte klipper.

Vi ankommer til byen Greymouth i regnvejr. Her har vi turens sidste overnatning på Sundowner Motel, og det viser sig desværre, at det ligger lidt oppe i forhold til byen, så vi skal over en bro og ned ad en række trapper. Vi kan se bryghuset Speights Ale House Greymouth oppe fra parkeringspladsen, så der vælger vi at gå ned og få noget aftensmad.