Greymouth og Arthur’s Pass

Lørdag den 16. december starter vi dagen med at få morgenmad på caféen Sevenpenny i Greymouth, og derfra kører vi ud på molen Southern Breakwater Viewing Platform, hvor floden Grey River løber ud i Det Tasmanske Hav.

Vi kører derefter mod Christchurch, og turen går det meste af vejen gennem Arthur’s Pass National Park. Nationalparken, der blev grundlagt i 1929 som den første nationalpark på Sydøen, dækker et areal på 1.185 kvadratkilometer, hvor det meste af området er dækket af bjerge. Vi gør holdt et par steder for at fotografere udsigten, bl.a. ved den store viadukt Otira Viaduct, og her ser vi igen de store kea-papegøjer.

Vi holder ind i Arthur’s Pass Village for at få noget at drikke, og her er papegøjerne så nærgående, at folk må rykke indenfor, da de ikke kan have deres mad i fred. Keaen er virkelig en stor fugl. Jens Peter er desværre blevet syg, da der åbenbart har været boghvede i müslien til morgenmaden, hvilket han er allergisk over for. Det bliver derfor kun til et enkelt stop mere, inden vi kører tilbage til Christchurch, men vi trænger nu begge to til at komme hjem, så det er helt fint.

Som sidst handler vi i New World, kører hjem med indkøb og bagage og afleverer derefter bilen. Også denne gang har vi haft en rigtig god tur med masser af oplevelser.