Vindistriktet Marlborough

Tirsdag den 12. december har vi booket en vinsmagningstur gennem Viator.dk med firmaet Marlborough Wine Tours. Marlborough er verdenskendt for deres produktion af Sauvignon Blanc, til trods for at det er en forholdsvis ung vinregion, hvor de første vinstokke blev plantet for bare 50 år siden.

Vi bliver hentet af vores guide kl. 9.30 ved motellet efter at have spist morgenmad på Ritual Cafe. Vi kører rundt for at hente de øvrige deltagere, men vi er en lille gruppe på syv personer, så vi kører hurtigt hen til det første sted, som er Mount Riley Wines. Her smager vi en del forskelligt, og de er bestemt ikke nærige med deres smagninger; vi smager et par gode hvidvine. Vores andet besøg går til vingården Lawson’s Dry Hills, men her skænker de til gengæld meget lidt op i glassene.

Vores tredje besøg går til No. 1 Family Estate, der har specialiseret sig i at producere mousserende vine, idet ejeren af vingården oprindelig kommer fra distriktet Champagne i Frankrig. Vi smager tre forskellige, og vi køber en flaske bobler til nytårsaften.

Fjerde besøg går til vingården Allan Scott Bistro, hvor vi får en dejlig frokost, og vi vælger begge and. Frokosten er for egen regning, men vi smager forskellige vine undervejs. Vi får en god snak med en af de andre deltagere, Jessica, der til daglig er kunstprofessor på et universitet i USA, og som på et tidspunkt har været i Danmark for at besøge et kendt keramikværksted, som vi nu aldrig har hørt om.

Efter frokost besøger vi Jackson Estate, som holder til i et hyggeligt lille hus, og her kommer vi en tur ned i deres kælder, og vi slutter derefter dagen af med et besøg hos Forrest Wines. Her får vi lov til at smage lidt forskelligt, bl.a. nogle vine med en noget lavere alkoholprocent, da ejerne af vingården er uddannet læger og derfor gerne vil gøre det hele lidt sundere. En af de “normale” hvidvine er rigtig god, og vi køber en flaske med hjem.

Vi er enige om, at vi har haft en hyggelig dag, men vi kunne godt have tænkt os at smage lidt mere Sauvignon Blanc, da det er, hvad Marlborough er blevet kendt for at producere og for vores vedkommende grunden til at besøge regionen. Alle vinproducenterne vil dog gerne være kendt for mere end det, så vi smagte meget andet. De vil især gerne præsentere os for rødvinen Pinot Noir, men den er lidt for let for os og i de fleste tilfælde direkte kedelig. Men vi blev nok også lidt for glade for den gode Malbec i Mendoza, så vi er blevet lidt kræsne, hvad angår rødvin.

Da vi kommer tilbage til Blenheim, spiser vi en tidlig aftensmad på restauranten The Goodhome Marlborough og går tidligt i seng, da vi skal nå en tidlig færge til Wellington i morgen tidlig.