Healesville Sanctuary

Mandag den 22. januar bliver vi hentet kl. 9.00 af Hamish og Nadine, og vi kører til Healesville Sanctuary, der ligger ca. halvanden times kørsel fra Melbourne i østlig retning. Healesville Sanctuary er en zoologisk have, som kun har australske dyr.

Det mest spændende er at høre dyrepasserne fortælle om koalaerne, og vi kan slet ikke få nok af at kigge på de søde dyr, mens de spiser deres eucalyptusblade; det bliver til virkelig mange billeder. Vi lærer også en masse om kænguruerne, bl.a. at deres unger bliver kaldt joeys, så længe de stadig er i pungen, og at kænguruer kan sætte deres graviditet på pause, så en ny unge først bliver født, når der er plads i pungen.

Vi ser derefter et fugleshow med forskellige rovfugle og papegøjer, og vi spiser en let frokost i cafeteriet, inden vi går hele haven rundt, så vi kan få det hele med. Det er i øvrigt en rigtig smukt anlagt have. Ud over koalaer og kænguruer ser vi alt fra den tasmanske djævel til emuer, trækænguruer, dingoer, vombatter, den specielle fugl lyrehale og nogle meget store pelikaner. Vi får også set slanger og det helt specielle næbdyr, som på engelsk hedder platypus. Det lykkes os ikke at se latterfuglen, så det må vi have til gode.

På vej hjem til Melbourne tager vi en kop kaffe i den lille by Healesville, og vi besøger den lækreste ostebutik, Cheesemonger Sophie, hvor vi køber alt for meget ost med hjem.

Vi har haft endnu en skøn dag med Hamish og Nadine, hvor Hannes drøm om at se koalaer gik i opfyldelse.