Vores lejlighed

Vores lejlighed ligger på adressen 565 Flinders Street på 8. sal i centrum af Melbourne, lige ud til to sporvognsstoppesteder, hvilket gør det rigtig nemt at komme rundt i byen, ikke mindst fordi vi bor inden for det område, hvor sporvognen er gratis.

Vores dør ind til lejligheden ligger lige til højre, når man kommer ud af elevatoren, og man går direkte ind i stuen. Lige inden for døren er der et lille spisebord, og længere fremme er der en lille sofa, men desværre ikke noget sofabord. Til venstre for indgangen er køkkenet, som ikke er specielt veludstyret, men da vi kun er her i fire uger, får vi alligevel ikke lavet mad, så det gør ikke så meget. Til højre for indgangen er døren ud til badeværelset, hvor der er en vaskemaskine, og hvor bruseren fungerer rigtig fint. Længere henne til højre, bag ved sofaen, er døren ind til soveværelset; der er et udmærket garderobeskab, men sengen er ikke speciel god.

Der hører en lille altan med til lejligheden, hvor der er to stole og et lille bord, men vi sidder aldrig derude, da der er alt for meget støj fra togene. Vi bor nemlig lige op ad jernbanen, hvor den slår et sving, hvilket betyder, at den hvinende støj fra skinnerne ikke bare er voldsom, men til tider så voldsom, at vi ikke kan tale sammen. Det hjælper at lukke døren, og vi vænner os også næsten til det, som tiden går, men når godstogene starter om morgenen kl. 5, er det svært at sove. Det stilner af hen på aftenen, og der er ro om natten, og i weekenden er det heller ikke så slemt, så det går bedre, end vi tror, det vil, lige da vi flytter ind.

Vi bliver glade for at bo her, da beliggenheden er rigtig god, når man skal opleve byen på kun fire uger, men vi har svært ved at forstå, at man kan finde på at købe en lejlighed sådan et støjende sted.