Geelong Beer Festival

Lørdag den 20. januar bliver vi hentet af Hamish og Nadine kl. 10.30 og kører mod byen Geelong, hvor vi skal til ølfestival. Geelong ligger ud til bugten Port Philips ca. 80 km syd for Melbourne, og da vi ankommer lidt for tidligt, kører vi en tur langs vandet, inden vi finder en parkeringsplads ved siden af Johnstone Park, hvor festivalen finder sted.

Det er en rigtig hyggelig park, hvor man kan besøge 25 bryggerier og derudover flere destillerier og ciderproducenter. Der er også en række foodtrucks, så vi starter med at få noget at spise; Hamish og Nadine tager en pizza, og vi får tyske hotdogs. Derefter går vi i gang med at smage en række forskellige øl, og det er heldigvis muligt at købe meget små glas, så man kan smage lidt af hvert. Der er en del forskellige gode sour, men kun få stout, men vi finder da en enkelt, som er ret god. Vi er altid gået uden om IPA, da de smager lidt for meget af humle, synes vi, men Hamish lærer os, at der er stor forskel på West Coast IPA, som er den type, vi kender, og New England IPA, som smager helt anderledes og mere frisk; Jens Peter finder faktisk en IPA, som han godt kan lide.

Efter nogle timer og en del smagninger kører vi tilbage til Melbourne efter en rigtig hyggelig dag. Nadine er chauffør, da hun, desværre for hende, ikke kan lide øl.