Australian Open

Vi er allerede, inden vi kommer til Melbourne, opmærksomme på, at vi er der i den periode, hvor Australian Open afvikles. Australian Open er en Grand Slam-tennisturnering, som har været spillet siden 1905, og siden 1987 har den været afviklet de sidste to uger af januar som den første Grand Slam-turnering i tennisåret. Turneringen afholdes altid i Melbourne.

Vi har på et tidspunkt set priserne på billetter til finalen og har besluttet os for, at det slet ikke er noget for os, da de billigste billetter koster omkring 1.000 AUD, hvilket svarer til ca. 4.500 kr. Da folk begynder at spørge os, om ikke vi skal se tennis, undersøger vi, hvad det koster at komme ind at se en af de første kampe med danskeren Holger Rune. Da det viser sig, at vi kan få en billet til knap 600 kr., beslutter vi os for at tage denne oplevelse med. Billetten dækker indgang til selve området samt to kampe på Rod Laver Arena. Rodney George "Rod" Laver er en tidligere australsk tennisspiller, der blev professionel i 1962 og trak sig tilbage i 1979. Han nåede gennem sin karriere at vinde 184 single- og 27 doubletitler.

Tirsdag den 16. januar sidst på formiddagen tager vi så sporvognen ud til Australian Open, og turen er gratis for dem, der kan fremvise en indgangsbillet til tennisområdet. Vi skal igennem billetkontrollen, hvor man skal vise, hvad man har i sin taske, men det går nu forholdsvis hurtigt. Jens Peter forstår heldigvis ikke, hvad han bliver spurgt om i relation til vores kamera, for det er åbenbart ikke tilladt at medbringe så stor en linse, som vi har. De opdager det dog ikke, da linsen er indbygget.

Vi har en time, inden den første kamp begynder, så vi går rundt i området og får taget nogle billeder og købt noget vand, da det er en meget varm dag. Vi går derefter ind på Rod Laver Arena, hvor den første kamp begynder kl. 12. Vi har ikke købt de dyreste billetter, men vi er glade for, at vi har valgt at give lidt ekstra for pladser i skyggen, og vi sidder faktisk meget bedre, end vi havde turdet håbe på. Den første kamp er i kvindernes singleturnering mellem polakken Iga Swiatek og amerikaneren Sofia Kenin. Det er en spændende kamp, som varer næsten to timer, og som polakken vinder i to sæt. Vi ser den dog ikke helt færdig, da vi er nødt til at gå ud og få lidt at spise inden Holger Runes kamp kl. 14.

Det er Holger Runes anden kamp i turneringen, og han skal møde japaneren Yoshihito Nishioka. De kommer på banen lidt før kl. 14.30, og efter lidt opvarmning går kampen endelig i gang. Det er en rigtig god kamp, som indimellem bliver lidt for spændende, idet Holger vinder første sæt, taber andet, men heldigvis vinder både tredje og fjerde sæt, så han er videre til tredje runde. Kampen varer 3 timer og 25 minutter, så vi får virkelig noget for pengene.

Vi får besøg et par gange under de to kampe, idet Cameron, som vi mødte i Santiago, kigger forbi, hvilket er rigtig hyggeligt. Cameron har et mål om at være den yngste mand, som besøger alle verdens lande, og da han er meget interesseret i tennis, kigger han forbi Melbourne, inden han skal besøge nogle af østaterne i Stillehavet.

Efter Holger Runes kamp går vi lidt mere rundt, Hanne køber en t-shirt, og vi køber et par sandwich med hjem. Vi vælger en anden udgang end den, vi kom ind ad, og får her at vide, at sporvognen ikke kører grundet en personpåkørsel, så vi vælger at tage en taxa hjem efter en lang og varm dag; vi kan nu ikke efterfølgende finde noget om, at sporvognene har holdt stille.

Vi er enige om, at vi har haft en fantastisk dag, og da Holger Rune bliver slået ud i tredje runde, er vi glade for, at vi valgte en kamp, hvor han vandt. Hans mor Aneke Rune liker i øvrigt vores opslag om kampen på Instagram.