Australien og Melbourne

Australien består af kontinentet Australien, øen Tasmanien og omkring 8.000 småøer. Landet grænser op til Papua Ny Guinea, Indonesien og Østtimor mod nord, Salomonøerne og Vanuatu mod nordøst og New Zealand mod sydøst. Arealmæssigt er Australien med 7.692.024 km² verdens sjettestørste land, men landet har kun ca. 26,5 mio. indbyggere. Hovedstaden er Canberra, som ligger mellem Sydney og Melbourne, og byen blev valgt som hovedstad for ikke at skulle vælge den ene frem for den anden af de to.

Australien består af seks delstater, og Melbourne, hvor vi starter med at bo, er hovedstad i delstaten Victoria. Sydney og Melbourne har længe kæmpet om at være landets største by, og i april 2023 kunne Melbourne for første gang bryste sig af titlen. Det skyldes, at bystyret i Melbourne på det tidspunkt trak en ny bygrænse og inkluderede endnu en forstad, så byen nu med 5.316.000 indbyggere overgår Sydney med 18.700 indbyggere.

Melbourne ligger ud til bugten Port Phillip i den sydøstlige del af Australien, lige nord for øen Tasmanien. Melbourne er en rigtig storby med mange højhuse, masser af restauranter og mange hyggelige områder, og så er det en forholdsvis flad by med god offentlig transport, så det er nemt at bevæge sig rundt. Byen har et tempereret kystklima og er kendt for sit omskiftelige vejr, men bortset fra et par meget varme dage med temperaturer op til 38 grader er vi meget heldige med vejret.

Melbourne bliver i øvrigt kaldt Australiens kulturhovedstad, og den har tre gange fået topplacering på listen over verdens bedste byer at leve i. Vi bliver også rigtig glade for Melbourne, og vi kunne sagtens have boet her meget længere end fire uger.