Yarra Valley

Fredag den 19. januar har Hamish og Nadine arrangeret en tur til Yarra Valley, som ligger en times kørsel nordøst for Melbourne; et område, som især er kendt for sine vingårde. Regionen, der har et køligt klima, producerer primært Chardonnay, mousserende vin og Pinot Noir og anses for at være en af verdens bedste vinregioner.

Vi bliver hentet kl. 10.00, og første stop er hos Yering Station, der er fra 1838 og staten Victorias ældste vingård; her bestiller vi en vinsmagning. Man kan vælge mellem tre smagninger, og vi vælger den, der rent prismæssigt ligger i midten. Det ender nu med, at vi får lov at smage lidt fra den dyre kategori også, da vi ikke er helt så begejstrede for deres rødvine, som de havde forventet. Vi ender med at købe en flaske Shiraz og en flaske Cabernet Sauvignon, og prisen for vinsmagningen bliver modregnet i, hvad vi betaler for flaskerne.

Derefter kører vi til Zonzo Estate, hvor vi får en god frokost. Vi vælger deres delemenu, som består af forskellige former for antipasti, to valgfrie pizzaer og til sidst en simreret med lækkert lam. Vi får en mindre smagning med tre forskellige rødvine, og Hanne og Hamish tager et ekstra glas rødvin.

Vi kører derefter til Yarra Valley Chocolaterie & Ice Creamery, som er et større og meget populært chokoladeudsalg. Vi får købt lidt forskelligt, og Nadine får også købt med hjem til børnene. Vi slutter af med et besøg hos det lille mejeri Yarra Valley Dairy; vi køber nu ikke noget, men får en kop kaffe.

Vi kører tilbage til Melbourne efter en rigtig hyggelig dag sammen med Hamish og Nadine.