Isabel

Vores vært hedder Isabel, og hun er på mange måder en lidt pudsig type. Vi har en virkelig fin kommunikation med hende, inden vi kommer, både i forhold til, at vi ikke vil binde os, før vi kommer til Spanien, og vi får også forhandlet hende pænt ned i pris. Hun har taget sin datter med, da hun viser lejligheden frem og overdrager nøglen, da hun ikke stoler på sine egne engelskkundskaber, men der er nu ingen problemer. Da vi spørger efter et tørrestativ, tilbyder hun straks at komme med et nogle dage senere, og hun kommer også med et par kroge til håndklæderne. Første gang vi bruger opvaskemaskinen, kommer der vand ud på gulvet, og da er hun hurtig nok til at komme med en reparatør – det er en slange, der vender forkert.

Når det så er sagt, så er det den lejlighed, af dem vi indtil videre har boet i, som har været mest skrabet, i forhold til hvad der er i køkkenskabene. Der står en lille prøveflaske med sulfo, og derudover ligger der to skraldeposer i skuffen og to opvasketabs – på badeværelset er der tre ruller toiletpapir og en flydende håndsæbe. Og det er det. Der er ikke nogen former for rengøringsmiddel, ingen vaskemiddel til vaskemaskinen og ingen køkkenrulle, staniol eller andet, ikke engang salt og peber, så vi må ud at købe en del. Der mangler også basale ting som bradepande/ildfast fad, røreskål, grydeskeer og piskeris og andre småting, som vi vælger at købe, og som vi tager med os, da vi rejser videre.

Isabel er i og for sig hjælpsom nok, hvis vi beder hende om noget, og hun er også til at tale med, da vi forlænger vores lejemål uden om Airbnb og vil have noget rabat, men hun reagerer ikke altid så hurtigt, som vi kunne ønske os. På et tidspunkt kommer der vand ned fra loftet i det lille værelse, hvilket vi selvfølgelig melder. Det sker igen et par dage efter tidligt om morgenen fra et andet sted i loftet, og vi vælger at fjerne alle vores ting derindefra. Vi skriver til Isabel, som vil se, hvad hun kan gøre, men at der vist ikke bor nogen ovenpå. Der kommer heldigvis ikke mere vand, men der går et par uger, inden Isabel kigger forbi. 

Vi ved godt, at Airbnb ikke er det samme som et hotel, men vi synes, det kunne have været rart, hvis Isabel havde skrevet til os om udgangsforbud, lukning af restauranter m.m. – det ville i hvert fald have været god service – men vi hører intet fra hende.