Segovia

Segovia er en middelalderby, som er på UNESCOs Verdensarvsliste, og den er især kendt for sin flotte akvædukt, som også er grunden til, at vi gerne vil besøge den.

Vi har af gode grunde ikke booket noget hotelværelse på forhånd, men forsøger i første omgang at finde et hotel, som Hanne har fundet på nettet, og som skulle ligge godt. Da vi nærmer os, kommer vi imidlertid ind i et område med gågader, og da vi har frygtelig meget bagage med, beslutter vi os for at finde et andet hotel, hvor vi er sikre på, at vi kan parkere udenfor. Vi kører ned til akvædukten, som vi går ud fra, ligger centralt, og da der ligger et hotel, hvor vi kan holde udenfor, kører vi derhen. Vi beslutter os for at bestille via hotels.com, da det er billigere, og går derefter ind i receptionen med vores fire kufferter og håndbagage for at tjekke ind. Det er så det forkerte hotel, vi har booket – det er samme kæde, men vores hotel ligger længere oppe i byen. Vi må slæbe al bagagen ud igen og køre videre. Vi finder hotellets parkeringskælder og til sidst også receptionen – denne gang er det det rigtige sted. Vi henter bagagen og skal op ad flere forskellige trapper; vores nerver er efterhånden ved at være lidt tyndslidte af alt det slæberi, så vi taler ikke så pænt til hinanden. Vi har nu været undervejs i 28 timer uden meget søvn; Hannes mave er stadig ikke super, så hun går på hovedet i seng, og Jens Peter går ud i byen og spiser en pizza. 

Efter mange timers søvn vågner vi op til dejligt solskinsvejr, og da vi ikke har set noget af byen endnu, beslutter vi os for at tage endnu en overnatning, da vi ikke har lyst til at skulle afsted med det samme. Det viser sig, at hotellet ligger rigtig godt og tæt på Plaza Mayor, hvor byens domkirke ligger. Vi sætter os på torvet til en meget sen morgenmad, bestiller en sandwich og nyder, at det endelig er lykkes os at komme et nyt sted hen, og at temperaturen kun ligger på omkring 25 grader. Vi skal dog vænne os til at have mundbind på alle steder i det offentlige rum, undtagen når man sidder ned på en restaurant, café eller lignende, hvilket er lidt irriterende.

GågadenDa vi har spist, går vi stille og roligt ned ad gågaden og synes, det er dejligt med en masse forretninger, hvor man kan finde ting, som man reelt har lyst til at kigge på. For enden af gågaden kommer vi ned til den imponerende romerske akvædukt, som er 30 meter høj og skærer gennem byen. Den var oprindelig 15 km lang, og der er bevaret omkring 100 buer, hvoraf nogle er i to etager. Den er lavet af granitsten, som er stablet oven på hinanden uden brug af mørtel. Det er virkelig et flot bygningsværk, og vi går langs med den et stykke vej. 

Vi går lidt mere rundt i byen og sætter os og får noget at drikke på et tidspunkt, inden vi tager et smut tilbage til hotellet. Om aftenen går vi hen på torvet til den samme restaurant igen, Hanne får lækkert andelår, og vi deler en flaske vin. Vi beslutter os for en overnatning mere, så vi har endnu en hel dag i byen og kan køre direkte fra Segovia til A Coruña om onsdagen, da vi ikke rigtig orker at flytte rundt med al bagagen en gang til.

Om tirsdagen starter vi med at få morgenmad hos en bager og besøger bagefter først domkirken og så borgen Alcázar de Segovia, der ligner et rigtigt eventyrslot. Vi går derefter rundt i de små gader, tager en øl på torvet, og til frokost finder vi et lille hyggeligt sted, hvor vi får foie gras og en ostetallerken samt et glas rødvin. Det nyder vi virkelig efter så lang tid uden den slags mad. Om aftenen ender vi igen på torvet, på hvad der efterhånden er vores stamrestaurant, og vi får en lækker menu med bl.a. helstegt pattegris.

Onsdag morgen tager vi tidligt afsted og nøjes med en croissant på værelset, som vi har købt dagen før hos en bager. Vi har næsten seks timers kørsel til A Coruña og gør kun et enkelt hold undervejs for at købe noget at drikke.