Restauranterne, caféerne og barerne
Chengdu er kendt for retten hot pot, der lidt forenklet er Asiens svar på fondue. Den tilberedes i store gryder, og man kan købe den i butikkerne i tørrede blokke, så man kan tilberede den derhjemme ved at tilsætte vand. Her er virkelig mange hot pot-restauranter i byen, og her i regionen Sichuan er “suppen” lavet af sichuanpeber og rigtig meget chili, og så samles man omkring den boblende gryde og steger eller koger forskellige former for kød og grøntsager. Sichuanpeber er ikke en del af chilifamilien, men er meget speciel, idet man bliver helt følelsesløs i munden, når man spiser det; Jens Peter smager et enkelt peberkorn på vores lokale marked, og virkningen holder sig i lang tid.
Da Hanne jo er allergisk over for chili, er der rigtig mange restauranter, vi må fravælge, så vi ender med at komme en del på et par restauranter, der ligger på den hyggelige gade Daxue Road lige syd for vores hotel; vi kan gå dertil på under 10 minutter. Indimellem tager vi en DiDi til nogle restauranter, der ligger lidt længere væk.
Der ligger mange caféer i byen, men i modsætning til mange andre steder, vi har været, er der mere fokus på te end på kaffe, så vi får drukket en del iste. Der er ikke det store udvalg af kager.