Vores bryllupsdag i det historiske centrum

Vi vælger at tage op i det historiske centrum for at fejre vores 32 års bryllupsdag, da der stadig er et par interessante museer, som vi ikke har besøgt. 

Vi starter med at besøge Museo Mural Diego Rivera, da vi var ret begejstrede for de af hans billeder, vi så i Palacio de Bellas Artes. Vi betaler entre og betaler også for at få lov at fotografere begge to, og derefter kommer vi ind i en sal med et utrolig flot vægmaleri. Navnet på maleriet er “Sueño de una tarde dominical en la Alameda Central” (Drømmen om en søndag eftermiddag i Alameda Central). Maleriet er utrolig detaljeret med mere end 150 figurer, og man finder både Riveras hustru Frida Kahlo og den ikoniske mexicanske figur Catrina. Maleriet blev bestilt til at hænge i spisesalen på Hotel del Prado, som blev alvorligt skadet af jordskælvet i 1985. Det lykkedes at redde maleriet, og museet blev bygget i 1986 til at huse dette maleri. Hvad vi dog ikke er klar over, er, at det er det eneste maleri på museet, så da vi går ud af salen igen, bliver vi vist hen til udgangen – vi føler os en lille smule snydt.

Derefter beslutter vi os for at gå nordpå til et tequila og mezcal-museum, som Hanne har læst om. Det viser sig dog, at de åbner senere end annonceret på grund af corona, så vi dropper det igen. Der ligger en meget flot plads bag ved museet, Plaza Garibaldi, så vi vælger at gå den vej for at komme ind mod Zócalo. Vi kommer til at gå ad en vej, hvor stort set alle butikker sælger brudekjoler og selskabstøj, og man må sige, at stilen er en noget anden, end vi er vant til. 

Vi beslutter os for at besøge Museo del Templo Mayor og Palacio Nacional, men begge har lukket på grund af corona. Templo Mayor kan vi nu se udefra, og vi går vist ikke glip af noget. Vi opgiver flere museumsbesøg og spiser frokost i stormagasinet El Palacio de Hierro Centros cafeteria, hvor vi får en udmærket pastaret og et glas vin – derefter kører vi hjem. Vi har ikke meget held med vores museumsbesøg, men vi har en hyggelig dag og får gået nogle steder, hvor vi ikke har gået før. Om aftenen får vi en god middag på Amsterdam.