Vinobien

Vinobien er en vinbar og en vinbutik, som ligger på Av. Belgrano, og den besøger vi lige i starten af vores ophold og bliver taget utrolig godt imod. De har tre vinautomater med en række vine, og når man kommer, får man udleveret et hævekort, så man selv kan skænke sin vin og så afregne til sidst. Det er også muligt at skænke halve glas, hvad vi altid gør, da man så får mulighed for at smage lidt forskelligt. De har også nogle meget dyre vine, som er låst inde i et rum for sig, men dem fravælger vi nu at prøve, da man kan få så meget god vin til en fornuftig pris. De har ikke et stort menukort, men man kan få en række tapas og mindre deleretter, og kokken ved virkelig, hvordan man skal lave mad.

Efterfølgende sætter vi os udenfor nogle eftermiddage og får et glas vin eller to, men da det bliver lidt køligere i vejret, pakker de møblerne væk, hvilket er lidt ærgerligt. Vi bestiller bord til endnu en aften indenfor, hvor vi får mere god vin og ikke mindst god mad. Selvom vi kun har været her få gange, tager de imod os, som om vi er venner af huset, og ejeren fortæller os lidt om sin forretning og om sin bedstefar, som har startet det hele op og oprindelig kommer fra Italien.

Vi vælger at fejre Hannes fødselsdag, som samtidig er vores sidste aften i Mendoza, her, og aftenen bliver sluttet af med stearinlys, fødselsdagssang og gin & tonic på huset. Det eneste lille minus ved stedet er, at de allerede lukker kl. 22.00, hvilket er meget atypisk for byen.