Vores lejlighed

Vores lejlighed ligger lige ved siden af Plaza Chile på adressen Necochea 575, 3. sal, lejlighed 3A. Det virker til, at der på et tidspunkt har været en eller anden form for virksomhed i ejendommen, for man låser sig ind i et større receptionsområde, hvor elevatoren ligger nede i bunden af lokalet. Den har to døre og virker lidt gammeldags, men den fungerer da heldigvis, og på vej op kan man på et tidspunkt se Andesbjergene, som ligger ret tæt på. Når man kommer ud af elevatoren, ligger der en lejlighed til højre og en til venstre, men for at komme hen til vores lejlighed skal man hen ad en lille gang og ud på en udendørs repos, hvor man finder døren ind til os.

StuenMan går direkte ind i stuen, hvor der først er et pænt stort spisebord til højre, hvor Jens Peter kan arbejde, og derefter et større sofaarrangement med tre forskellige sofaer og et meget lavt sofabord. Desværre sidder man ikke ret godt i nogen af sofaerne, da de mere er beregnet til at sove på, men Hanne får dog arrangeret en læseplads og finder et lille bord inde på værelset, som kan stå ved siden af.

Til venstre for sofaerne er der et lille køkken, som vi desværre aldrig får brugt, da der simpelthen er for beskidt. Jens Peter får vasket tallerkener og bestik op, og vi køber en ny kaffemaskine, da vi opgiver at gøre den eksisterende ren. Komfuret og ovnen er virkelig ikke særlig lækre, og vi oplever flere gange en større invasion af myrer. Vaskemaskinen er også meget beskidt, så vi beslutter os for at få vasket ude i byen, da det kan klares for 42 kr. pr. gang.

Efter køkkenet er der en dør på venstre hånd ud til badeværelset, en dør ligeud ind til et mindre værelse og en dør til højre, som går ind til en større garderobe og til soveværelset. Badeværelset er ret gammeldags, og man skal op i et meget smalt badekar for at tage brusebad – der er varmt vand, men ikke ret meget tryk på vandet. Den første morgen glider Jens Peter i det smalle badekar og falder ud på gulvet, men lander heldigvis mellem toilettet og vasken og slipper med et stort blåt mærke. Vi køber en skridsikker måtte i Carrefour og slipper for flere uheld.

Efter en rengøring af hylderne i garderoben fungerer den fint med god plads til vores tøj, og det er rart med det ekstra værelse til vores kufferter. Soveværelset er pænt stort, men sengen er desværre ikke for god. Der er en lille altan med udsigt til Plaza Chile, men der er ikke nogen møbler, så vi bruger den ikke til noget.

Vores vært Susana er rigtig sød og hjælpsom og svarer altid hurtigt, når vi skriver til hende, og det er nok en af grundene til, at vi ikke klager over den manglende rengøring, hvad vi fortryder efterfølgende. En anden grund er, at vi bliver tilbudt to timers rengøring en gang om ugen, og vi håber, at der dermed bliver gjort ordentligt rent, og at det måske bare er lang tid siden, at der sidst har boet nogen i lejligheden. Det er desværre ikke tilfældet, da det er den dårligste rengøring, vi indtil nu har haft. Hun er godt nok usædvanlig billig, men hun har selv sat prisen, og vi lægger 25% drikkepenge oveni, hvilket betyder, at hun i alt får 35 kr. for de to timer. Efter vores myreangreb beder vi om, at hun rykker komfuret ud og gør ordentligt rent; det gør hun ikke, men der bliver da sprøjtet med gift. Hverken badeværelset eller gulvet bliver på noget tidspunkt gjort ordentligt rent, så det mest positive er, at vi får skiftet sengetøj og håndklæder. Et lille irritationsmoment er også, at hun efter at have luftet ud i soveværelset lukker altandøren, men aldrig låser den.

Lejligheden er desværre også temmelig kold, selvom der er radiatorer i alle rummene. Susana og hendes mand er søde til at komme forbi, da vi ikke rigtig kan få dem til at virke, men problemet er desværre, at der kun er en radiator i stuen, og det er ikke nok til at varme rummet op. Det er der ikke så meget at gøre ved, ud over at sætte en pude op foran udluftningskanalen og lægge et håndklæde i kanten af vinduet for at tage den værste træk.

Den manglende rengøring og kulden er irriterende, men lejligheden ligger helt utrolig godt, hvilket hjælper på humøret. Den ligger som sagt lige ved siden af den smukke Plaza Chile tæt på supermarkedet og alle de bedste restauranter, så det kunne ikke være meget bedre.