Restauranterne, caféerne og barerne

Restauranterne

Da vi ikke har lyst til at lave mad i vores køkken, ender vi med at gå rigtig meget ud. Heldigvis er det ikke restauranter, Mendoza mangler. Mange af dem ligger på Av. Sarmiento, som vi hurtigt døber restaurationsgaden, og der ligger også en del på Av. Belgrano; begge steder er tæt på vores lejlighed. Som de fleste andre steder i Latinamerika er der mange, der går ud til frokost om søndagen, hvorfor flere restauranter har lukket søndag aften, og også mandag vælger nogle at have lukket. Det er nu aldrig et problem at finde et sted. En ting, man skal vænne sig til, er, at man går virkelig sent ud; her minder Argentina meget om Spanien. Hvis man går ud kl. 20.00, er man rigtig tidligt ude – de fleste kommer omkring kl. 21.30. Vi oplever også, at der kommer folk kl. 23.00. En anden ting, vi skal vænne os til, er, at øl mange steder serveres i literflasker, og hvis en familie skal have sodavand, kommer der oftest halvanden liter på bordet; vi går ud fra, det er et spørgsmål om pris. Den lokale øl Andes Origin Negra er i øvrigt rigtig god.

En væsentlig grund til, at vi har valgt at tage til Mendoza, er, at byen og regionen er verdenskendt for sin Malbec-vin. Den røde Malbec-drue trives særdeles godt her, til trods for at mal bec betyder "dårlig mund" (forstået som "dårlig vindrue") og giver sur og dårlig vin næsten alle andre steder i verden, mens den i Mendoza giver nogle af verdens bedste rødvine. Det skyldes, at kombinationen af jordens kemiske sammensætning, højden over havet og klimaets tørhed er ideel for Malbec-druen. Vi får smagt rigtig meget rødvin, mens vi er her, og vi bliver bestemt ikke skuffede. Det er så også skønt, at man får rigtig gode flasker vin på restauranterne til mellem 40 og 100 kr., og at man kan sætte sig med et glas god vin til 8 kr.

En anden ting, der heller ikke skuffer, er det fantastiske oksekød, som Argentina er så berømt for. Vi får nogle fantastiske bøffer, som altid tilberedes på grill inde i restaurationslokalet, og da kødet grilles over meget svag varme og i forholdsvis lang tid, bliver det helt perfekt både udenpå og indeni. Træet brænder helt ned til gløder i et hjørne af grillen, hvorefter gløderne spredes ud i et tyndt lag under kødet. Retten asado, barbecue, dækker som regel over, at man får serveret flere forskellige stykker kød, men det vælger vi nu aldrig, da det altid inkluderer blodpølse og andre pølser, som heller ikke lige er os. Den ældre generation af argentinerne har i øvrigt været vant til, at alt kød serveres helt gennemstegt, men det bliver nu hurtigt lidt tørt.

På Google Maps kan du finde mange af de steder, vi besøgte i Mendoza og omegn.