Pladserne San Martín, Chile, Italia og España

Plaza San Martín ligger i det nordøstlige hjørne og anses rent historisk som en af ​​de vigtigste pladser i Mendoza, idet den i dag er et sted til minde om general San Martín, også kendt som "landets fader". San Martín var en argentinsk general og politiker, som var en af ​​Argentinas, Chiles og Perus befriere. Siden 1903 har monumentet til ære for general San Martín været centrum på pladsen.

Plaza Chile, som ligger lige ved siden af vores lejlighed, er placeret i det nordvestlige hjørne, og vi synes, det er en utrolig smuk plads med mange flotte træer. Plaza Chile er en hyldest til nabolandet og det broderskab, der forener Argentina og Chile, og ses som en tak for den støtte, som Chile gav til Mendoza efter jordskælvet i 1861. Springvandet og bænkene er dekoreret med farverne på det chilenske flag og med navne fra forskellige chilenske regioner.

Plaza Italia ligger i det sydvestlige hjørne og virker ikke helt så vedligeholdt som de andre pladser. Plaza Italia er et monument over det italienske samfund, som sammen med det spanske samfund har haft mest indflydelse på Mendozas moderne historie. Pladsen har et hovedspringvand og flere monumenter, der repræsenterer italiensk historie, bl.a. en statue med Romulus og Remus, som ifølge sagnet grundlagde Rom.

Plaza España ligger i det sydøstlige hjørne og er den mest elegante af de fire pladser. Den har et spansk design med smukke fliser, der dekorerer hele pladsen. Der er bænke og drikkefontæner og i centrum af pladsen er der et smukt springvand lige foran hovedmonumentet. Monumentet viser to hovedfigurer, en kvinde, der symboliserer Spanien, og en ung dame, der repræsenterer Argentina, og derudover er der forskellige malerier, som skildrer forskellige historiske og kulturelle begivenheder i Amerika, Argentina og Mendoza.