Plaza Independencia

Plaza Independencia er Mendozas hovedplads, og her kommer vi rigtig tit; det er tæt på at være umuligt at undgå den, næsten uanset hvor man skal hen. Pladsen har et areal på 55.000 kvadratmeter, hvad der svarer til fire blokke; her er mange smukke træer, buske og blomster, og her er mange bænke, hvor man kan sidde og nyde det gode vejr. Alle bænke og lygtepæle er holdt i Argentinas nationalfarve blå, hvilket gør det nemt at kende pladsen fra de andre pladser.

SpringvandetI midten af pladsen er et stort monument og et stort springvand, og den første dag i byen er vi heldige at komme forbi, netop som der spilles musik, der er tilpasset springvandet. I den østlige ende af pladsen er endnu en fontæne, som lyser blåt om aftenen, og går man ud af pladsen her og krydser vejen, kommer man ned på byens gågade. Ved indgangen i den vestlige ende, som man kommer til ved at gå ned ad restaurationsgaden Av. Sarmiento, finder man et stort skilt med forskellige symboler for byen, som lyser op om aftenen.

Inde på pladsen finder man et kunstmuseum og et teater, der er flere gadehandlere med kunsthåndværk og souvenirs, et lille friluftsteater og en legeplads, og her er altid masser af mennesker, som går tur eller sidder på græsset eller på en bænk. Vi er forbi i påsken, hvor lokale kunstnere dekorerer påskeæg, og de får lov at stå i rigtig lang tid, inden de flyttes ned i gågaden i forbindelse med Argentinas uafhængighedsdag.

På den vestlige side af pladsen ligger et stort hotel og byens hovedteater, men ellers er pladsen omkranset af alle mulige forskellige butikker, skoler, restauranter og isbarer. Når skoleeleverne har frikvarter eller skal lave opgaver, er der flere, som samles ovre på pladsen.