Art Walk on Santa Fe

Art Walk on Santa Fe er et arrangement, der er hver den første fredag i måneden, hvor alle gallerier åbner dørene for publikum – det strækker sig over seks gader, så der er mange gallerier med i ordningen. Det starter kl. 17.30, men vi beslutter os for at tage derud et par timer før, så vi kan se området i dagslys, og vi tager toget ind til 16th Street Mall og går det sidste stykke – Santa Fe Drive ligger syd for Downtown. 

KunstEfter at have gået lidt rundt og fået et par øl på Renegade besøger vi det første galleri, så snart de åbner, og derefter tager vi dem fra en ende af. Det er virkelig interessant, da der både er tale om deciderede gallerier, men også om værksteder, hvor mange kunstnere arbejder i den samme bygning, men har hvert deres rum – alle døre er åbne, så vi kan se det hele. Vi har set billeder af arrangementet på nettet, hvor hele gaden er spærret af; det er den ikke her om vinteren, men der kommer flere og flere folk, og der er en hyggelig stemning. Der holder flere foodtrucks, og et sted er der et band, der underholder. Vi køber ikke noget, men vi falder begge for en figur – den er ikke helt billig og alt for stor til kufferten, så vi tænker lige over det. Og nej, det er ikke figuren på billedet.

Efter et par virkelig hyggelige timer prøver vi at finde et sted at spise, men det er ikke så nemt, da der er mange folk. Vi ender med at bestille en Uber, da der er jazzaften på Welton Street, så vi beslutter os for at tage til Goed Zuur. Vi har ikke held med den første Uber, da den holder et forkert sted og kører igen. Det lykkes med nr. 2, men da vi kommer til Goed Zuur, er der fuldstændig fyldt, så vi ender med en sandwich på Birdcall.

Kort tid før vi skal rejse, beslutter vi os for at gå tilbage til galleriet Artists on Santa Fe for at købe en figur af kunstneren Lamecia Landrum, som vi faldt for, da vi var her sidst. Denne gang går vi hele vejen derud – en tur på næsten en time. Kunstneren er der ikke selv, men da vi siger, vi er interesserede i at købe, men kun hvis vi kan få den sendt til Danmark, ringer de til hende. Det vil hun imidlertid ikke, så vi må desværre gå igen.

Vi spiser en sandwich på Joe Max Coffee Co., tager en øl på Renegade, derefter går vi til Jagged Mountain og får endnu en øl. Det er efterhånden blevet tid til aftensmad, så vi går på Butcher’s Bistro, hvor vi får noget virkelig lækkert lammekød – vi ærgrer os lidt over, at vi ikke har fundet denne restaurant noget før.