Sejltur på Nicaragua-søen med George

Las Isletas de Granada består af 356 øer. Øerne er af vulkansk oprindelse, og de blev dannet, da Mombacho-vulkanen sprængte meget af sin kegle ned i søen for tusinder af år siden og derved skabte øhavet. Nicaerne siger, at der er 365 øer, én for hver dag i året.

Vi mødes med George, en lokal guide, en mandag eftermiddag, så det kan passe med, at vi ser solnedgangen på vej hjem, og han har en af de lokale taxaer stående klar med chauffør til at køre os ned til båden. George har hyret en båd og en til at sejle båden, mens han selv er guide og forklarer en masse, mens vi sejler – han gør det godt og taler rigtig godt engelsk. På vej ud til øerne møder vi mange små fiskebåde, hvor fiskerne står op og kaster deres net ud. De fleste af øerne er ubeboede, nogle er beboet af de lokale, mens andre er ejet af rigmænd, som simpelthen har købt en hel ø og bygget et stort hus; mange af dem er amerikanere. Vi besøger en af øerne, hvor der ligger et lille fort, der i sin tid blev bygget af spanierne som beskyttelse mod engelske pirater. Det er virkelig smukt at sejle rundt mellem øerne, der er masser af fugle, og vegetationen er meget frodig – George plukker Nicaraguas nationalblomst til Hanne. En af øerne er beboet af aber, og vi har sagt hjemmefra, at vi ikke vil for tæt på, da vi ikke vil have aberne ombord i båden – de er ellers vant til at blive fodret af turisterne. Vi troede, at aberne altid havde boet på øen, men det viser sig nu, at de på et tidspunkt er sat derud af en hvid mand, der synes, at det kunne være sjovt. Til sidst besøger vi en bar på en af øerne, som godt nok er lukket, men George lokker dem til at åbne, og vi får en Flor de Caña, og derefter sejler vi mod land, mens solen går ned.

Vi har betalt et depositum på 10 dollars og betaler de resterende 20 dollars, inden vi går i land, da han skal afregne med ham, der sejler båden. Vi giver 20 dollars i drikkepenge, da han jo også skal betale taxachaufføren, så der kan ikke være mange penge tilbage til ham selv. Da vi kommer i land, kører de os hen på La Hacienda.