Colorado State Capitol

Colorado State CapitolColorados regeringsbygning ligger i området Capitol Hill med adresse på E Colfax Avenue, der er en lidt større vej, som i øvrigt har et lidt kedeligt klientel med lidt snuskede butikker og spisesteder. Vi går derud – en gåtur på en halv time – da vi gerne vil på en guidet rundvisning.

Vi køber billetter og går selv lidt rundt og kigger i stueetagen, inden turen starter. Vi er en forholdsvis lille gruppe, hvor vi er de eneste ikke-amerikanere, hvilket guiden synes er sjovt – hun er i øvrigt ganske interessant at høre på. 

Det er en flot bygning med masser af marmor og andre udsmykninger samt en samling malerier af alle USA’s præsidenter, og vi ser bl.a. salene, hvor Repræsentanternes Hus og Senatet for Colorado samles – vi var slet ikke klar over, at man har disse to kamre i hver stat. Højdepunktet er turen op i kuplen, hvor der er en fantastisk udsigt over byen og ikke mindst til bjergene. Der flages både med Stars and Stripes og med Colorados flag, og vi får at vide, at Stars and Stripes altid skal hænge øverst. 

Efter rundvisningen tager vi noget at drikke nede i kælderen, og derefter går vi udenfor, så vi kan få taget nogle gode billeder af bygningen. Der er i øvrigt en markering på et trappetrin på siden af bygningen, hvor man er nøjagtig en mil over havets overflade – Mile High City. Vi går gennem Civic Center Park, som jo desværre er skæmmet af de mange hjemløse, for at kigge på bygningen, der huser Denver City Council, da de har en sjov udsmykning med julemandens slæde oppe på taget.

Vi går hjem bagefter, og da det ikke lykkes os at finde et sted at sætte os, ender vi med at købe en sodavand i Marczyk og sætte os udenfor, og derefter køber vi ind i Safeway.