Daglige indkøb

Der er ikke det helt store udbud af supermarkeder i den centrale del af Christchurch. Inde ved busterminalen ligger supermarkedet FreshChoice, som er ganske udmærket til lidt mindre indkøb, men det er også dyrere end New World, som bliver der, vi oftest handler. Afdelingen Stanmore ligger 20 minutters gang i østlig retning fra vores hus, og der kører ikke nogen bus derud. Vi går op til Bealey Avenue, hvor vi drejer til højre, krydser den meget brede vej Fitzgerald Avenue og fortsætter hen ad London Street. Det er lidt langt at gå og ikke den mest spændende vej, men vi går derud et par gange om ugen. De to gange, vi lejer bil, handler vi lidt større ind på vej hjem.

New World er et rigtig pænt supermarked med et stort udvalg af varer, og både grøntsager og kød virker til at være meget friskt. De har alt det, vi har været vant til i Danmark, så det gør det nemt at lave mad. Der er hakket svinekød, hvad vi ikke har kunnet få i lang tid, så vi laver både frikadeller og boller og ris i karry flere gange. Det eneste, de ikke har, er frisk gær, men tørgær fungerer også fint.

Vi bliver spurgt, om vi er medlem, og da vi siger nej, beder ekspedienten en anden kunde, om ikke vi lige kan låne hendes kort. Da vi ser, hvor meget vi kan spare, får vi bestilt et kort, som bliver sendt hjem til os. Vi får i det hele taget en rigtig god service, og de har lidt svært ved at acceptere, at vi gerne vil pakke vores poser selv, da det er en del af deres job. Vi vil dog gerne fordele vægten, da vi skal gå hjem.

Det bedste brød finder vi hos Bohemian Bakery Cafe, som ligger i den sydlige ende af byen. De lukker dog kl. 15 som de fleste caféer i byen, og kommer man meget senere end kl. 13, er der ikke mere brød.

Vi leder efter gode oste, pateer og andet godt, men finder kun meget lidt. Hos et par af restauranterne får vi gode oste, men vi finder aldrig ud af, hvor de køber deres varer. Det gør knap så meget, da vi fik vores lyst styret i Papeete.