Øvrige steder

Den første aften i byen besøger vi Flow, som er en lidt finere restaurant, der ligger lige over for Nicolau. Det er et utroligt hyggeligt sted, og vi er glade for, at vi når at besøge dem, da de ikke åbner igen efter lockdown, eftersom de ikke har udeservering. Vi deler en ostetallerken til forret, som er ret stor, og derefter får Hanne en svamperisotto og Jens Peter en fisk med risotto. Tjeneren er utrolig sød, og hun er imponeret over, at vi kan spise så meget.

Inden lockdown får vi en utrolig god brunch på Zenith Brunch & Coctails, som ligger på det hyggelige torv Praça de Carlos Alberto – de serverer brunch hver dag til kl. 18. Vi kommer tilbage, da de åbner igen, men da tager de kun imod kontanter, så vi går igen, da vi ikke vil betale for at hæve penge, lige inden vi skal rejse.

På samme torv ligger en lille hyggelig restaurant, hvor der kun er plads til tre borde – den hedder Piccolo Camafeu. Vi er der en enkelt gang, hvor vi får nogle rigtig lækre svinekæber.

Mellem Nicolau og Praça de Carlos Alberto kommer man forbi en meget velbesøgt bar, Taberna Aduela, og der sidder vi en eftermiddag og får et par hvedeøl. Fortsætter man ned til kirken Carmo, ligger der to barer, som vi besøger begge to – Embaixada do Porto og Cervejaria do Carmo.

Drejer man til venstre ved Nicolau, kommer man hen til baren Candelabro, og der går en stejl vej ned til højre, hvor der ligger to restauranter, som vi begge besøger. Cruel Restaurante, hvor vi deler en forret og to hovedretter – virkelig lækker mad – og A Fábrica da Picaria, som brygger deres eget øl – meget billigt, da 25 cl kun koster 1 euro.

Vi besøger også Ris8tto, som vi kender for deres takeaway. Ud over en risotto hver deler vi en virkelig lækker italiensk charcuteri- og ostetallerken.