Byens kirker

Den mest imponerende af byens kirker er Templo de Santo Domingo de Guzmán. Den ligger i den nordlige ende af det historiske centrum, og vi kommer derind ved at dreje til højre, når vi kommer ud ad vores gadedør, og derefter gå lige ud mere eller mindre hele vejen. Der er en stor flot plads foran, og den ligger ud til gågaden, hvor der altid er meget liv, med folk, der går tur, og masser af gadehandlere. Mange af restauranterne i området har en tagterrasse med udsigt til kirken. Den er bygget i de karakteristiske grønne sten fra Oaxaca, og den er en del af et større kompleks med museum, et tidligere kloster og botanisk have – på højre side af kirken er et område med trapper, som er samlingssted for Oaxacas unge kærestepar. Vi oplever tit, at folk bliver viet i kirken, men døren er altid lukket, og der går lidt tid, inden vi opdager, at den kun er åben for offentligheden efter kl. 17.00 hver dag. Vi går derind en dag sidst på eftermiddagen, inden vi skal ud at spise – den er rigtig flot indvendig, og vi sætter os lidt for at nyde udsmykningen.

Vores lokale kirke Templo de San Matías Jalatlaco har en rigtig hyggelig plads foran og på den højre side af kirken, som er et naturligt samlingspunkt for folk i området. Det er her, man mødes for at snakke og drikke en kop kaffe fra en af de mange kaffebarer, der ligger rundt om kirken. Her er rigtig hyggeligt, men det er en lille kirke, og indvendig er den ikke noget særligt.

Byens domkirke ligger inde på Zócalo og hedder Catedral Metropolitana de Oaxaca – den er også bygget i de specielle grønne sten. Den skal naturligvis besøges, men de er ved at restaurere den indvendig, så der er nu ikke så meget at se.

En dag, hvor vi går lidt vest for centrum, kommer vi forbi kirken Basílica de Nuestra Señora de la Soledad, som har en rigtig flot kirkeplads. I forbindelse med denne plads ligger et område med forskellige udskænkningssteder, hvor mange familier mødes. Umiddelbart ser det ud til, at der kun sælges is og sodavand; vi kan i hvert fald ikke finde en øl.