Afrejse

Vi skal rejse fra Oaxaca onsdag den 4. august, og vi er længe i tvivl om, hvor vi skal tage hen, da meget af Sydamerika stadig er lukket ned på grund af COVID-19, men valget falder til sidst på Medellín i Colombia. Her kan man rejse til uden test og karantæne, og alt er åbent – dog skal man gå med mundbind i det offentlige rum. For at finde ud af, hvilken del af byen vi skal bo i, melder Jens Peter sig ind i et par grupper på Facebook, og Hanne skriver til en gammel klassekammerat, som har et par adoptivbørn fra Colombia, som hun har besøgt Medellín sammen med for et par år siden. Hanne bliver sat i forbindelse med datteren Anja, som har boet i Medellín i en længere periode, og med hjælp fra hende og input fra Facebook vælger vi at finde en lejlighed i bydelen El Poblado. Vi er lidt sent ude, og udvalget er ikke stort. Den første lejlighed, vi finder, viser sig at være udlejet, så vi tager en hurtig beslutning om en anden og er lidt spændte på, om det er det rigtige valg. 

Colombia har som de fleste lande en regel om, at man ved indrejse skal kunne fremvise en billet ud af landet igen. Da lufthavnen i Medellín ikke er så stor, er det begrænset, hvor mange steder man kan rejse hen. Der er fly til andre steder i Colombia, til USA og til Panama City, så vi vælger det sidste. Billetterne er rimelig billige, da det kun er omkring halvanden times flyvning væk, og i Panama City er der flere muligheder for at komme længere sydpå. Vi køber billetterne og får en bekræftelse, men ingen billetter – pengene er dog trukket, så vi regner med, at billetterne nok bliver udstedt, når vi kommer tættere på, da vi først skal flyve den 27. oktober. 

Vi har købt en figur i Mexico City samt en udendørskeramiklampe og figuren Catrina her i Oaxaca + nogle andre småting, så det kniber med at få plads i kufferten. Vi beslutter os for at købe en taske, som vi kan have med som håndbagage, og så vente med at sende ting hjem, indtil vi eventuelt har købt noget i Colombia. På den måde har vi også en taske, hvis vi tager på tur, mens vi bor i Medellín. Vi skal tjekke ud kl. 12.00, og vi bestiller en chauffør til at køre os i lufthavnen, og vi finder et sted, hvor vi kan få printet diverse dokumenter, som vi kan bruge som dokumentation i lufthavnen.

Den 4. august 2021 bliver vi så hentet af chaufføren kl. 12.00, og vi afleverer vores nøgler til Silvia. Vi skal flyve med Aeromexico fra Oaxaca over Mexico City til Medellín, og da vi tjekker ind i Oaxaca, får vi at vide, at de vil forsøge at få os på et tidligere fly, da de ikke synes, at vi har så meget tid i Mexico City. Det lykkes, men det ender med, at dette fly bliver en time forsinket, så vi har ikke så meget ekstra tid, da det kommer til stykket. Vi har et par timer, og vi tager noget at spise på den restaurant, vi var på, da vi kom fra Nicaragua sidste år – det fortryder vi nu, da maden er virkelig dårlig. Derefter sætter vi os ud i gaten, som dog i sidste øjeblik bliver ændret, så vi må hen i en anden hal. Det ender med, at vi sidder en time i flyet, inden vi letter, og med godt fire timers flyvning derefter synes vi, at det er lidt nærigt med ét glas juice og en meget lille pose peanuts som eneste servering, og det er heller ikke muligt at købe noget. Der er dog god plads til benene i flyet.