Det historiske centrum

Det historiske centrum

Montevideos historiske centrum ligger i den vestligste ende af byen, og det er også her, man finder havnen. Plaza Independencia markerer starten på denne del af byen, og man har bevaret en lille del af den oprindelige bymur, selvom man vist har flyttet den et par meter, så den passer bedre ind i byens billede i dag. På denne plads finder man bl.a. Palacio Salvo, hvor vi er på rundvisning på et tidspunkt; præsidentpaladset, som er en forholdsvis ny bygning opført i glas, da man gerne vil signalere gennemsigtighed; og en større beboelsesejendom, som i sin tid vandt en pris, men som indbyggerne i dag vist ikke er så stolte af.

Når man går gennem den lille stump bymur, Puerta de la Ciudadela, kommer man ind på en hyggelig lille gågade, som leder ned til den kønne plads Plaza de la Constitución, hvor bl.a. byens domkirke ligger. Når gågaden ender, kan man fortsætte lige ud, og så kommer man ud på en lang mole, hvor vi er ude en enkelt gang, eller man kan dreje til højre ned ad endnu en gågade, og så kommer man ned til Mercado del Puerto med de mange restauranter. En anden lille plads er Plaza Zabala, hvor der ligger et par fine bygninger.

Det historiske område er forholdsvis lille, og det ligger en halv times gåtur fra lejligheden, så vi kommer ikke lige forbi hver dag, men vi kommer her alligevel en del. Vi er på guidet gåtur, og vi får besøgt museerne Museo Torres García, Museo Andes 1972 og Museo del Carnaval, og vi besøger også forskellige specialbutikker. Vi spiser flere gange i Mercado del Puerto, hygger os på ginbaren Destilería Capicua og finder også et par andre hyggelige steder. Den lørdag, hvor Uruguay afholder Día del Patromonia, har vi en rigtig dejlig dag herinde, og her er masser af mennesker, og solen skinner. Vi er ellers generelt ikke så heldige med vejret, mens vi er her, så måske er her mere liv i denne del af byen, når sommeren og turisterne kommer. Vi finder i hvert fald ud af, man ikke skal gå herind en søndag, for da er alle butikker lukket, så det er lidt kedeligt.