Cordón, Centro og Palermo

Cordón, Centro og Palermo

Vi bor i den centrale del af Montevideo i et område, der hedder Cordón. Mod vest grænser Cordón op til området Centro, og fortsætter man længere vestpå, kommer man til det historiske centrum. Av. 18 de Julio går gennem hele området og er en lidt bredere vej med mange butikker og rigtig mange busser; om søndagen er her nu ikke meget trafik. Cordón og Centro ligger både nord og syd for Av. 18 de Julio, men når man kommer lidt længere sydpå og dermed tættere på havet, hedder området Palermo. Der er nu ikke nogen tydelig grænse mellem de tre områder, men generelt kan man sige, at jo tættere man er på Av. 18 de Julio, jo flere hjemløse ser man, og jo mere beskidt er der, mens gaderne bliver hyggeligere med mange træer, des tættere på vandet man kommer. Der er nu også mange flotte bygninger på Av. 18 de Julio, som sikkert har været en rigtig flot gade i sin tid. Vi skelner mest mellem området nord eller syd for Av. 18 de Julio, da vi helt klart synes, der er noget hyggeligere syd for denne vej; vi bor på Mercedes, som er to veje nord for Av. 18 de Julio, så det er jo heldigvis ikke så langt væk.

Hvis man drejer til højre ad Av. 18 de Julio, når man kommer oppe fra lejligheden, kommer man hurtigt hen til rådhuspladsen, hvor der næsten altid sidder folk og snakker, uanset hvor koldt det er, og lidt længere henne finder man Facal, som bliver et af vores stamsteder. Derefter kommer man til den flotte plads Plaza Cagancha med mange flotte bygninger og kort herefter til endnu en plads, Plaza Juan Pedro Fabini, hvor der ofte er dans om søndagen. Kort derefter kommer man til Plaza Independencia. Drejer man derimod til venstre, når man kommer fra lejligheden, kommer man til supermarkedet Ta-Ta og derefter til den plads, vi synes, er hyggeligst, nemlig Plaza de los Treinta y Tres (Plads 33). Derefter kommer man forbi universitetet, og går man langt nok, kommer man til indkøbscenteret og busstationen Tres Cruces.

Der er ikke så meget spændende at se på i området nord for lejligheden, men vi går en tur ud til den flotte parlamentsbygning Palacio Legislativo, og vi går også nogle gange ad gaderne nord for og parallelt med vores gade Mercedes, bl.a. Uruguay, hvor vi finder butikken Más Canela.

Syd for Av. 18 de Julio kommer vi derimod rigtig tit, for her ligger de fleste af de restauranter, caféer og barer, vi besøger, og det er også her, der er grøntsagsmarked om lørdagen. Det er et hyggeligt område med rigtig mange træer, og her går vi igennem, når vi skal ned til vandet. Her er mange hyggelige gader, og mange af husene har nogle rigtig flotte døre, som er meget høje. I den østlige del af dette område finder man parken Parque Rodó, hvor der er marked i weekenden, og hvor folk samles, når vejret er godt. Når sommeren kommer, og stederne åbner deres udeservering, er det helt klart dette område, det kunne være hyggeligst at bo i, men nu er vi ikke specielt heldige med vejret, og lejligheden ligger meget centralt, så vi kan gå til det meste. Vi kan også godt lide at bo, hvor alle de helt almindelige mennesker bor, tæt på både indkøbsmuligheder og offentlig transport, så alt i alt er Cordón et fint sted at bo.