Butikkerne

Butikkerne i vores område

Langt de fleste butikker ligger på Av. 18 de Julio, og som i de fleste andre byer er her rigtig mange tøj- og skobutikker. Det er ikke nogen mærker, vi kender, men generelt er det pæne butikker, og mange af mærkerne har virkelig mange butikker rundt omkring i byen. Der er ikke umiddelbart noget, der frister, og da vi efterfølgende skal til Buenos Aires, hvor alt er meget billigt, køber vi ikke noget. Der er i øvrigt utrolig mange butikker med soveværelses- og badeværelsesudstyr, og det samme gælder butikker med frugt og grønt, som primært sælger appelsiner og æbler. Som i de fleste andre byer, vi har besøgt i Sydamerika, lukker de almindelige butikker tidligt om lørdagen og har lukket om søndagen; supermarkeder og indkøbscentre er åbne. Vi besøger indkøbscenteret Tres Cruces en enkelt gang, men det er lidt kedeligt i forhold til andre centre, vi har besøgt. Vi finder dog ud af, at det er her, byens centrale busstation ligger, så det er meget rart at vide, da vi får brug for det.

Más Canela ligger på vejen Uruguay, som går parallelt med Mercedes, og det eneste, de sælger, er kanelsnegle – lige et sted for Jens Peter. Vi kommer her to gange, og første gang køber vi kanelsnegle med forskellig pynt som dulce de leche, nødder og kokos. Det bliver hurtigt lidt for meget, så anden gang køber vi bare to snegle hver uden pynt.

Vi køber simkort hos Antel, hvilket går nemt og hurtigt. Efter de første 30 dage går vi ned til Abitab, hvor vi kan fylde data på for 10 dage ad gangen. Vi viser bare bonen fra sidste gang, og så er det klaret på 2 minutter. Abitab ligger på stort set hvert gadehjørne, og her kan man klare alt fra betaling af regninger til køb af mobildata, overførsel via Western Union og meget andet.

En af de første dage i byen bliver Hanne klippet lige nede om hjørnet – det er okay, men heller ikke mere end det. Til gengæld koster det kun 125 kr. for vask, klip og føn. Vand køber vi også lige rundt om hjørnet hos Almacén Vásguez. Vi bruger vandet i hanen til madlavning, kaffe og te, men vi foretrækker stadig at købe drikkevand.

Der er vaskemaskine i lejligheden, men umiddelbart er det ikke nemt at tørre tøjet, så vi ender med at få vasket tøj hos washUP lavanderia. Det er nemt og billigt, tøjet er klar inden for 24 timer, og så er de utrolig søde. Efter to gange har de styr på, hvem vi er, når vi kommer.

Vi havde en forestilling om, at det ville være nemt at finde specialbutikker med delikatesser i byen, da indkomstniveauet er noget højere her end de fleste andre steder, men vi finder ikke så meget af det, vi er interesseret i. Der ligger et par butikker i det historiske centrum, hvor Hanne finder Wasa knækbrød og tysk rugbrød, hvilket er dejligt, men bortset fra caféen Basilico, som har gode flutes, finder vi ikke en ordentlig bager. Vi køber en billig brødrister, og så spiser Hanne det billige brød fra supermarkedet om morgenen. Det lykkes os dog til sidst at finde paté i et supermarked, der ligger meget langt væk. De er meget stolte af deres lokale ost Colonia, men den smager ikke rigtig af noget, hvilket i øvrigt gælder de fleste oste, vi smager.