Punta del Este

Montevideo til Punta del Este

Byen Punta del Este ligger et par timers kørsel i østlig retning fra Montevideo. Det er en kystby og halvø på Atlanterhavskysten, der er kendt som feriested for det latinamerikanske jetset, og der går en færge direkte dertil fra Buenos Aires. Byen er også kendt for at være et af de få steder i verden, hvor man kan se hvaler fra stranden, så vi beslutter os for et besøg. Vi køber busbilletter på nettet til fredag den 7. oktober kl. 8.45, og det er nemt at tage en bus direkte fra gadedøren til busstationen Tres Cruces. For en gangs skyld virker vores elektroniske billet, som bare skal køres hen over en stregkodelæser, hvorefter vi kan gå direkte ud i bussen. Efter en behagelig køretur er vi fremme i Punta del Este kl. 11.00.

Vejret er virkelig dejligt, og der er masser af mennesker ved og på stranden; her er også en del surfere. Vi starter med at besøge skulpturen Los Dedos de Punta del Este af den chilenske kunstner Mario Irarrázabal; den forestiller en hånd, der stikker op af sandet. Derefter går vi langs vandet ud til spidsen af halvøen Punta de la Salina, som er Uruguays sydligste punkt; en tur på en halv time, så det undrer os lidt, at der ikke dukker en eneste café eller andet op, hvor man kan få noget at drikke. Vi fortsætter rundt til havnen, og her finder vi oppe bagved en hyggelig restaurant, der hedder Oscar, hvor vi kan spise frokost. Vi nyder solen, får lækker mad og deler en flaske rosévin.

Derefter går vi ned i havnen, hvor der svømmer nogle store søløver rundt, og hvor der er flere små forretninger, som sælger fisk. Vi fortsætter op i byen, spiser en is, kigger lidt på butikker og ender nede ved skulpturen igen. Vi drikker en kop kaffe, inden vi kl. 18.45 tager en bus hjem til Montevideo. Inden vi finder en bybus hjem, spiser vi en burger i shoppingcenteret Tres Cruces hos kæden Mostaza; et sted, vi bestemt ikke behøver at besøge igen. Vi er enige om, at vi har haft en rigtig hyggelig dag, selvom vi måtte undvære hvalerne.